Emil Miler 82f95381e9
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 1m26s
Snídaně z Kraje
2025-04-28 14:20:07 +02:00

45 lines
1.7 KiB
Markdown

+++
title = "Snídaně z Kraje"
date = 2025-04-28
author = "Emil"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["snídaně"]
[extra]
portions = "2"
time = "45"
+++
Snídaně přímo z Kraje, za kterou by se nestyděl ani sám Bilbo.
Během přípravy je téměř nutností pustit si soundtrack z Pána prstenů -- z vaření stane radostný zážitek. :)
Nejlépe se vše připravuje v pořádné litinové pánvi s pokličkou.
Ingredience ||
-|-
Brambory | 3-4 kusy
Slanina | 6-10 plátků
Lesní houby |
Čedar |
Cibule | 1 ks
Jarní cibulka |
Mletá paprika | 1/2 lžičky
Uzená paprika | 1/2 lžičky
Mletý kmín | 1/2 lžičky
Sušená cibule | 1/2 lžičky
Sušený česněk | 1/2 lžičky
Pepř | 1/2 lžičky
Sůl | 1/2 lžičky
1. Brambory nakrájíme na menší kostičky a předvaříme. Nemají být úplně uvařené -- na povrchu měkké, ale uvnitř stále pevné.
2. Na mírném plameni vyškvaříme slaninu a poté ji odložíme stranou.
3. Na tuku ze slaniny -- pokud je ho dost -- opečeme předvařené brambory dozlatova. Může to trvat 10 až 15 minut. Dávejte pozor, aby příliš nezměkly.
4. Pár minut před koncem smažení přisypeme směs koření a vše krátce promícháme. Poté brambory opět odložíme stranou.
5. Zvýšíme plamen a nakrájenou cibuli krátce osmahneme, dokud nezačne měknout.
6. Přidáme očištěné a nakrájené houby, lehce přisolíme a opékáme, dokud nezhnědnou.
7. Stáhneme plamen na minimum, přisypeme slaninu i brambory a vše opatrně promícháme.
8. Posypeme jarní cibulkou a pořádnou náloží nastrouhaného čedaru, poté necháme pod pokličkou sýr rozpustit.
9. Podáváme s volským okem a černým čajem s mlékem. :)