+++ title = "Snídaně z Kraje" date = 2025-04-28 author = "Emil" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["snídaně"] [extra] portions = "2" time = "45" +++ Snídaně přímo z Kraje, za kterou by se nestyděl ani sám Bilbo. Během přípravy je téměř nutností pustit si soundtrack z Pána prstenů -- z vaření stane radostný zážitek. :) Nejlépe se vše připravuje v pořádné litinové pánvi s pokličkou. Ingredience || -|- Brambory | 3-4 kusy Slanina | 6-10 plátků Lesní houby | Čedar | Cibule | 1 ks Jarní cibulka | Mletá paprika | 1/2 lžičky Uzená paprika | 1/2 lžičky Mletý kmín | 1/2 lžičky Sušená cibule | 1/2 lžičky Sušený česněk | 1/2 lžičky Pepř | 1/2 lžičky Sůl | 1/2 lžičky 1. Brambory nakrájíme na menší kostičky a předvaříme. Nemají být úplně uvařené -- na povrchu měkké, ale uvnitř stále pevné. 2. Na mírném plameni vyškvaříme slaninu a poté ji odložíme stranou. 3. Na tuku ze slaniny -- pokud je ho dost -- opečeme předvařené brambory dozlatova. Může to trvat 10 až 15 minut. Dávejte pozor, aby příliš nezměkly. 4. Pár minut před koncem smažení přisypeme směs koření a vše krátce promícháme. Poté brambory opět odložíme stranou. 5. Zvýšíme plamen a nakrájenou cibuli krátce osmahneme, dokud nezačne měknout. 6. Přidáme očištěné a nakrájené houby, lehce přisolíme a opékáme, dokud nezhnědnou. 7. Stáhneme plamen na minimum, přisypeme slaninu i brambory a vše opatrně promícháme. 8. Posypeme jarní cibulkou a pořádnou náloží nastrouhaného čedaru, poté necháme pod pokličkou sýr rozpustit. 9. Podáváme s volským okem a černým čajem s mlékem. :)