Emil Miler 82f95381e9
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 1m26s
Snídaně z Kraje
2025-04-28 14:20:07 +02:00

1.7 KiB

+++ title = "Snídaně z Kraje" date = 2025-04-28 author = "Emil"

[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["snídaně"]

[extra] portions = "2" time = "45" +++

Snídaně přímo z Kraje, za kterou by se nestyděl ani sám Bilbo. Během přípravy je téměř nutností pustit si soundtrack z Pána prstenů -- z vaření stane radostný zážitek. :)

Nejlépe se vše připravuje v pořádné litinové pánvi s pokličkou.

Ingredience
Brambory 3-4 kusy
Slanina 6-10 plátků
Lesní houby
Čedar
Cibule 1 ks
Jarní cibulka
Mletá paprika 1/2 lžičky
Uzená paprika 1/2 lžičky
Mletý kmín 1/2 lžičky
Sušená cibule 1/2 lžičky
Sušený česněk 1/2 lžičky
Pepř 1/2 lžičky
Sůl 1/2 lžičky
  1. Brambory nakrájíme na menší kostičky a předvaříme. Nemají být úplně uvařené -- na povrchu měkké, ale uvnitř stále pevné.
  2. Na mírném plameni vyškvaříme slaninu a poté ji odložíme stranou.
  3. Na tuku ze slaniny -- pokud je ho dost -- opečeme předvařené brambory dozlatova. Může to trvat 10 až 15 minut. Dávejte pozor, aby příliš nezměkly.
  4. Pár minut před koncem smažení přisypeme směs koření a vše krátce promícháme. Poté brambory opět odložíme stranou.
  5. Zvýšíme plamen a nakrájenou cibuli krátce osmahneme, dokud nezačne měknout.
  6. Přidáme očištěné a nakrájené houby, lehce přisolíme a opékáme, dokud nezhnědnou.
  7. Stáhneme plamen na minimum, přisypeme slaninu i brambory a vše opatrně promícháme.
  8. Posypeme jarní cibulkou a pořádnou náloží nastrouhaného čedaru, poté necháme pod pokličkou sýr rozpustit.
  9. Podáváme s volským okem a černým čajem s mlékem. :)