1.7 KiB
1.7 KiB
+++ title = "Snídaně z Kraje" date = 2025-04-28 author = "Emil"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["snídaně"]
[extra] portions = "2" time = "45" +++
Snídaně přímo z Kraje, za kterou by se nestyděl ani sám Bilbo. Během přípravy je téměř nutností pustit si soundtrack z Pána prstenů -- z vaření stane radostný zážitek. :)
Nejlépe se vše připravuje v pořádné litinové pánvi s pokličkou.
Ingredience | |
---|---|
Brambory | 3-4 kusy |
Slanina | 6-10 plátků |
Lesní houby | |
Čedar | |
Cibule | 1 ks |
Jarní cibulka | |
Mletá paprika | 1/2 lžičky |
Uzená paprika | 1/2 lžičky |
Mletý kmín | 1/2 lžičky |
Sušená cibule | 1/2 lžičky |
Sušený česněk | 1/2 lžičky |
Pepř | 1/2 lžičky |
Sůl | 1/2 lžičky |
- Brambory nakrájíme na menší kostičky a předvaříme. Nemají být úplně uvařené -- na povrchu měkké, ale uvnitř stále pevné.
- Na mírném plameni vyškvaříme slaninu a poté ji odložíme stranou.
- Na tuku ze slaniny -- pokud je ho dost -- opečeme předvařené brambory dozlatova. Může to trvat 10 až 15 minut. Dávejte pozor, aby příliš nezměkly.
- Pár minut před koncem smažení přisypeme směs koření a vše krátce promícháme. Poté brambory opět odložíme stranou.
- Zvýšíme plamen a nakrájenou cibuli krátce osmahneme, dokud nezačne měknout.
- Přidáme očištěné a nakrájené houby, lehce přisolíme a opékáme, dokud nezhnědnou.
- Stáhneme plamen na minimum, přisypeme slaninu i brambory a vše opatrně promícháme.
- Posypeme jarní cibulkou a pořádnou náloží nastrouhaného čedaru, poté necháme pod pokličkou sýr rozpustit.
- Podáváme s volským okem a černým čajem s mlékem. :)