This commit is contained in:
parent
02d3270e23
commit
82f95381e9
BIN
content/snidane-z-kraje/img.jpg
Normal file
BIN
content/snidane-z-kraje/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 2.1 MiB |
44
content/snidane-z-kraje/index.md
Normal file
44
content/snidane-z-kraje/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,44 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Snídaně z Kraje"
|
||||
date = 2025-04-28
|
||||
author = "Emil"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["snídaně"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "2"
|
||||
time = "45"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Snídaně přímo z Kraje, za kterou by se nestyděl ani sám Bilbo.
|
||||
Během přípravy je téměř nutností pustit si soundtrack z Pána prstenů -- z vaření stane radostný zážitek. :)
|
||||
|
||||
Nejlépe se vše připravuje v pořádné litinové pánvi s pokličkou.
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Brambory | 3-4 kusy
|
||||
Slanina | 6-10 plátků
|
||||
Lesní houby |
|
||||
Čedar |
|
||||
Cibule | 1 ks
|
||||
Jarní cibulka |
|
||||
Mletá paprika | 1/2 lžičky
|
||||
Uzená paprika | 1/2 lžičky
|
||||
Mletý kmín | 1/2 lžičky
|
||||
Sušená cibule | 1/2 lžičky
|
||||
Sušený česněk | 1/2 lžičky
|
||||
Pepř | 1/2 lžičky
|
||||
Sůl | 1/2 lžičky
|
||||
|
||||
1. Brambory nakrájíme na menší kostičky a předvaříme. Nemají být úplně uvařené -- na povrchu měkké, ale uvnitř stále pevné.
|
||||
2. Na mírném plameni vyškvaříme slaninu a poté ji odložíme stranou.
|
||||
3. Na tuku ze slaniny -- pokud je ho dost -- opečeme předvařené brambory dozlatova. Může to trvat 10 až 15 minut. Dávejte pozor, aby příliš nezměkly.
|
||||
4. Pár minut před koncem smažení přisypeme směs koření a vše krátce promícháme. Poté brambory opět odložíme stranou.
|
||||
5. Zvýšíme plamen a nakrájenou cibuli krátce osmahneme, dokud nezačne měknout.
|
||||
6. Přidáme očištěné a nakrájené houby, lehce přisolíme a opékáme, dokud nezhnědnou.
|
||||
7. Stáhneme plamen na minimum, přisypeme slaninu i brambory a vše opatrně promícháme.
|
||||
8. Posypeme jarní cibulkou a pořádnou náloží nastrouhaného čedaru, poté necháme pod pokličkou sýr rozpustit.
|
||||
9. Podáváme s volským okem a černým čajem s mlékem. :)
|
Loading…
x
Reference in New Issue
Block a user