Terezka Tichá e24c1f928d
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 45s
Pomazánka, Smetanová hlíva, žemlovka
2025-02-10 11:22:37 +01:00

1.3 KiB

+++ title = "Pomazánka z ricotty a sušených rajčat" date = 2025-02-10 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]

[extra] portions = "6" time = "15" source = "" +++

Ingredience
Ricotta 200 g
Sušená rajčata, v oleji 4 ks
Lučina 100 g
Pepř, čerstvý
Bazalka, čerstvá 6 listů
Jogurt dle potřeby
  1. Všechny ingredience vložíme do sekáčku a rozmixujeme na hlakdou pastu. Dochutíme dle potřeby pepřem, případně můžeme i pár kapek citronové šťávy. Nemělo by ale být potřeba solit, protože rajčata jsou slaná dost. V případě potřeby pomazánku trochu zředíme jogurtem.
  2. Nejlépe si pomazánku vychutnáme na čerstvém pečivu nebo ji můžeme udělat tekutější a použít jako dip k masu nebo k čerstvé zelenině.

Tipy

  • Ricottu doporučuji čerstvou, já kupuji například z trhu nebo třeba z Gran Moravie. Je mnohem chutnější než klasická ze supermaketů. Je sice trochu dražší, ve chvíli, kdy jídlo tepelně nezpracováváme, tak se to chuťově vyplatí.
  • Pokud nemáme sekáček, sušená rajčata a bazalku pokrájíme na jemno a vše společně vymícháme v hladkou pomazánku třeba pomocí vidličky.