35 lines
1.3 KiB
Markdown
35 lines
1.3 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Pomazánka z ricotty a sušených rajčat"
|
||
|
date = 2025-02-10
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
||
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "6"
|
||
|
time = "15"
|
||
|
source = ""
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Ricotta | 200 g
|
||
|
Sušená rajčata, v oleji | 4 ks
|
||
|
Lučina | 100 g
|
||
|
Pepř, čerstvý |
|
||
|
Bazalka, čerstvá | 6 listů
|
||
|
Jogurt | dle potřeby
|
||
|
|
||
|
1. Všechny ingredience vložíme do sekáčku a rozmixujeme na hlakdou pastu. Dochutíme dle potřeby pepřem, případně můžeme i pár kapek citronové šťávy. Nemělo by ale být potřeba solit, protože rajčata jsou slaná dost. V případě potřeby pomazánku trochu zředíme jogurtem.
|
||
|
1. Nejlépe si pomazánku vychutnáme na čerstvém pečivu nebo ji můžeme udělat tekutější a použít jako dip k masu nebo k čerstvé zelenině.
|
||
|
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
|
||
|
- Ricottu doporučuji čerstvou, já kupuji například z trhu nebo třeba z Gran Moravie. Je mnohem chutnější než klasická ze supermaketů. Je sice trochu dražší, ve chvíli, kdy jídlo tepelně nezpracováváme, tak se to chuťově vyplatí.
|
||
|
- Pokud nemáme sekáček, sušená rajčata a bazalku pokrájíme na jemno a vše společně vymícháme v hladkou pomazánku třeba pomocí vidličky.
|
||
|
-
|