35 lines
1.3 KiB
Markdown
Raw Normal View History

+++
title = "Pomazánka z ricotty a sušených rajčat"
date = 2025-02-10
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["pomazánky"]
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "6"
time = "15"
source = ""
+++
Ingredience ||
-|-
Ricotta | 200 g
Sušená rajčata, v oleji | 4 ks
Lučina | 100 g
Pepř, čerstvý |
Bazalka, čerstvá | 6 listů
Jogurt | dle potřeby
1. Všechny ingredience vložíme do sekáčku a rozmixujeme na hlakdou pastu. Dochutíme dle potřeby pepřem, případně můžeme i pár kapek citronové šťávy. Nemělo by ale být potřeba solit, protože rajčata jsou slaná dost. V případě potřeby pomazánku trochu zředíme jogurtem.
1. Nejlépe si pomazánku vychutnáme na čerstvém pečivu nebo ji můžeme udělat tekutější a použít jako dip k masu nebo k čerstvé zelenině.
### Tipy
- Ricottu doporučuji čerstvou, já kupuji například z trhu nebo třeba z Gran Moravie. Je mnohem chutnější než klasická ze supermaketů. Je sice trochu dražší, ve chvíli, kdy jídlo tepelně nezpracováváme, tak se to chuťově vyplatí.
- Pokud nemáme sekáček, sušená rajčata a bazalku pokrájíme na jemno a vše společně vymícháme v hladkou pomazánku třeba pomocí vidličky.
-