+++ title = "Pomazánka z ricotty a sušených rajčat" date = 2025-02-10 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "6" time = "15" source = "" +++ Ingredience || -|- Ricotta | 200 g Sušená rajčata, v oleji | 4 ks Lučina | 100 g Pepř, čerstvý | Bazalka, čerstvá | 6 listů Jogurt | dle potřeby 1. Všechny ingredience vložíme do sekáčku a rozmixujeme na hlakdou pastu. Dochutíme dle potřeby pepřem, případně můžeme i pár kapek citronové šťávy. Nemělo by ale být potřeba solit, protože rajčata jsou slaná dost. V případě potřeby pomazánku trochu zředíme jogurtem. 1. Nejlépe si pomazánku vychutnáme na čerstvém pečivu nebo ji můžeme udělat tekutější a použít jako dip k masu nebo k čerstvé zelenině. ### Tipy - Ricottu doporučuji čerstvou, já kupuji například z trhu nebo třeba z Gran Moravie. Je mnohem chutnější než klasická ze supermaketů. Je sice trochu dražší, ve chvíli, kdy jídlo tepelně nezpracováváme, tak se to chuťově vyplatí. - Pokud nemáme sekáček, sušená rajčata a bazalku pokrájíme na jemno a vše společně vymícháme v hladkou pomazánku třeba pomocí vidličky. -