receptty.org/content/pecene-kapusticky-s-parmezanem/index.md
Terezka Tichá 06499ceae7
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
Nové recepty a upravený sample (přidaný tag odšťavňovač)
2023-02-20 17:07:04 +01:00

37 lines
1.5 KiB
Markdown

+++
title = "Pečené kapustičky s parmezánem"
date = 2023-02-20
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
tagy = ["rychlé", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "2-3"
time = "30"
source = "časopis Gurmet"
+++
Ingredience ||
-|-
Kapustičky | 500 g
Olivový olej | 3 lžíce
Sůl |
Pepř |
Strouhanka Panko | 2 hrsti
Parmezán, nastrouhaný najemno | 25 g
1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
1. Růžičky kapustiček obereme od nehezkých lístků, odkrojíme spodní část stonku a rozpůlíme. Přesypeme do mísky, kde je budeme moci promíchat.
1. Na kapustičky nalijeme olej, dle chuti osolíme a opepříme a promícháme.
1. Přisypeme strouhanku a parmezán a znovu promícháme.
1. Připravené kapustičky nasypeme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut.
1. Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako hlavní chod, například k večeři, s pečivem.
### Tipy
- Panko strouhanka, původem z Japonska, je podobná té klasické české. Jen je hrubší a nedělá se ze sušených rolíků, které se rozstrouhají, ale obráceně - nejdříve se dva dny stará veka nebo toastový chléb strouhá, a to na hrubém struhadle, poté se nechá doschnout nebo dosuší v troubě. Výhodou je, že lépe chutná a především nenasákne tolik tuku (např. při smažení). Můžeme si ji doma jednoduše vyrobit a pracovat s ní v kuchyni stejně, jako s českou strouhankou.
-
-