receptty.org/content/pecene-kapusticky-s-parmezanem/index.md
Terezka Tichá 06499ceae7
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
Nové recepty a upravený sample (přidaný tag odšťavňovač)
2023-02-20 17:07:04 +01:00

1.5 KiB

+++ title = "Pečené kapustičky s parmezánem" date = 2023-02-20 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["rychlé", "pečené", "snadné", "vegetarian"]

[extra] portions = "2-3" time = "30" source = "časopis Gurmet" +++

Ingredience
Kapustičky 500 g
Olivový olej 3 lžíce
Sůl
Pepř
Strouhanka Panko 2 hrsti
Parmezán, nastrouhaný najemno 25 g
  1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
  2. Růžičky kapustiček obereme od nehezkých lístků, odkrojíme spodní část stonku a rozpůlíme. Přesypeme do mísky, kde je budeme moci promíchat.
  3. Na kapustičky nalijeme olej, dle chuti osolíme a opepříme a promícháme.
  4. Přisypeme strouhanku a parmezán a znovu promícháme.
  5. Připravené kapustičky nasypeme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut.
  6. Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako hlavní chod, například k večeři, s pečivem.

Tipy

  • Panko strouhanka, původem z Japonska, je podobná té klasické české. Jen je hrubší a nedělá se ze sušených rolíků, které se rozstrouhají, ale obráceně - nejdříve se dva dny stará veka nebo toastový chléb strouhá, a to na hrubém struhadle, poté se nechá doschnout nebo dosuší v troubě. Výhodou je, že lépe chutná a především nenasákne tolik tuku (např. při smažení). Můžeme si ji doma jednoduše vyrobit a pracovat s ní v kuchyni stejně, jako s českou strouhankou.