36 lines
1.2 KiB
Markdown
36 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Treska v bylinkové krustě"
|
|
date = 2021-03-09
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "pečené", "ryby", "snadné"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "30"
|
|
source = "Albert recepty"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Treska pestrá, filet | 4 ks
|
|
Olivový olej |
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
Strouhanka | 100 g
|
|
Petržel, pokrájená | 1 hrst
|
|
Kopr, pokrájený | 1/2 hrsti
|
|
Mátové lístky, pokrájené | 1/2 hrsti
|
|
Citronová šťáva | z 1/2 kusu
|
|
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem.
|
|
1. Tresku omyjeme, osušíme a položíme na plech.
|
|
1. Zakápneme ji olivovým oleje, osolíme a opepříme. Takto z obou stran všech kusů.
|
|
1. Vložíme do trouby na 10 minut.
|
|
1. Mezitím si připravíme strouhanku. Smícháme si strouhanku, trochu soli a pepře, petržel, kopr, mátu a promícháme.
|
|
1. Přilijeme šťávu z poloviny citronu a 4 lžíce olivového olejem. Poctivě promícháme.
|
|
1. Tresky vyndáme z trouby, rozdělíme na ně strouhankovou směs a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut.
|
|
1. Podávat můžeme například s [bramborovo-mrkvovým pyré](@/bramborovo-mrkvove-pyre/index.md) |