37 lines
1.0 KiB
Markdown
37 lines
1.0 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Pollame con aceto balsamico e pomodori"
|
|
date = 2025-07-24
|
|
author = "Emil"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["rychlé", "snadné"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "6"
|
|
time = "45"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Drůběží prsa/řízečky | 1 kg
|
|
Balzamikový ocet | 50-100 ml
|
|
Olivový olej | 1 lžíce
|
|
Kukuřičný škrob | ~1/2 lžíce
|
|
Med | 2 lžičky
|
|
Česnek | 4 stroužky
|
|
Čestvá bazalka |
|
|
Cherry rajčata |
|
|
Mozarella |
|
|
Olivový olej |
|
|
|
|
1. Připravíme zálivku smícháním balzamikového octa, solí, pepře, medu, nasekaného česneku, škrobu, a oleje s nasekanou bazalkou. Olej s bazalkou můžeme nahradit bazalkovým pestem.
|
|
1. Drůbeží maso osolíme a opepříme.
|
|
1. Rozpálíme olej, ideálně na litinové pánvi, a osmahname maso ze všech stran.
|
|
1. Přidáme cherry rajčata pokrájená na pooviny a necháme změknout.
|
|
1. Zalijeme připravenou zálivkou.
|
|
1. Maso zasypeme strohanou mozarellou.
|
|
1. Přiklopíme a necháme dusit, dokud není maso hotové a sýr rozpuštěný.
|
|
1. Nakonec posypeme čerstvou krájenou bazalkou.
|