Files
receptty.org/content/pollame-con-aceto-balsamico-e-pomodori/index.md
Emil Miler 54a37bc3b6
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 37s
Pollame con aceto balsamico e pomodori
2025-08-18 13:07:20 +02:00

37 lines
1.0 KiB
Markdown

+++
title = "Pollame con aceto balsamico e pomodori"
date = 2025-07-24
author = "Emil"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["rychlé", "snadné"]
[extra]
portions = "6"
time = "45"
+++
Ingredience ||
-|-
Drůběží prsa/řízečky | 1 kg
Balzamikový ocet | 50-100 ml
Olivový olej | 1 lžíce
Kukuřičný škrob | ~1/2 lžíce
Med | 2 lžičky
Česnek | 4 stroužky
Čestvá bazalka |
Cherry rajčata |
Mozarella |
Olivový olej |
1. Připravíme zálivku smícháním balzamikového octa, solí, pepře, medu, nasekaného česneku, škrobu, a oleje s nasekanou bazalkou. Olej s bazalkou můžeme nahradit bazalkovým pestem.
1. Drůbeží maso osolíme a opepříme.
1. Rozpálíme olej, ideálně na litinové pánvi, a osmahname maso ze všech stran.
1. Přidáme cherry rajčata pokrájená na pooviny a necháme změknout.
1. Zalijeme připravenou zálivkou.
1. Maso zasypeme strohanou mozarellou.
1. Přiklopíme a necháme dusit, dokud není maso hotové a sýr rozpuštěný.
1. Nakonec posypeme čerstvou krájenou bazalkou.