+++ title = "Pollame con aceto balsamico e pomodori" date = 2025-07-24 author = "Emil" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["rychlé", "snadné"] [extra] portions = "6" time = "45" +++ Ingredience || -|- Drůběží prsa/řízečky | 1 kg Balzamikový ocet | 50-100 ml Olivový olej | 1 lžíce Kukuřičný škrob | ~1/2 lžíce Med | 2 lžičky Česnek | 4 stroužky Čestvá bazalka | Cherry rajčata | Mozarella | Olivový olej | 1. Připravíme zálivku smícháním balzamikového octa, solí, pepře, medu, nasekaného česneku, škrobu, a oleje s nasekanou bazalkou. Olej s bazalkou můžeme nahradit bazalkovým pestem. 1. Drůbeží maso osolíme a opepříme. 1. Rozpálíme olej, ideálně na litinové pánvi, a osmahname maso ze všech stran. 1. Přidáme cherry rajčata pokrájená na pooviny a necháme změknout. 1. Zalijeme připravenou zálivkou. 1. Maso zasypeme strohanou mozarellou. 1. Přiklopíme a necháme dusit, dokud není maso hotové a sýr rozpuštěný. 1. Nakonec posypeme čerstvou krájenou bazalkou.