Files
receptty.org/content/pollame-con-aceto-balsamico-e-pomodori/index.md
Emil Miler 54a37bc3b6
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 37s
Pollame con aceto balsamico e pomodori
2025-08-18 13:07:20 +02:00

1.0 KiB

+++ title = "Pollame con aceto balsamico e pomodori" date = 2025-07-24 author = "Emil"

[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["rychlé", "snadné"]

[extra] portions = "6" time = "45" +++

Ingredience
Drůběží prsa/řízečky 1 kg
Balzamikový ocet 50-100 ml
Olivový olej 1 lžíce
Kukuřičný škrob ~1/2 lžíce
Med 2 lžičky
Česnek 4 stroužky
Čestvá bazalka
Cherry rajčata
Mozarella
Olivový olej
  1. Připravíme zálivku smícháním balzamikového octa, solí, pepře, medu, nasekaného česneku, škrobu, a oleje s nasekanou bazalkou. Olej s bazalkou můžeme nahradit bazalkovým pestem.
  2. Drůbeží maso osolíme a opepříme.
  3. Rozpálíme olej, ideálně na litinové pánvi, a osmahname maso ze všech stran.
  4. Přidáme cherry rajčata pokrájená na pooviny a necháme změknout.
  5. Zalijeme připravenou zálivkou.
  6. Maso zasypeme strohanou mozarellou.
  7. Přiklopíme a necháme dusit, dokud není maso hotové a sýr rozpuštěný.
  8. Nakonec posypeme čerstvou krájenou bazalkou.