receptty.org/content/makrela-na-kari-s-bramborami/index.md

39 lines
1.2 KiB
Markdown

+++
title = "Makrela na kari s bramborami"
date = 2023-02-20
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlepkové", "pečené", "ryby", "snadné"]
[extra]
portions = "2"
time = "100"
source = "Apetit Online"
+++
Ingredience ||
-|-
Makrela | 2 ks
Sůl |
Pepř |
Jogurt | asi 100 g
Brambory | 400 g
Cibule | 1 ks
Olej | 3 lžíce
Mangold nebo špenát | 200 g
Kari | 1 lžíce
1. Makrely omyjeme a uděláme do nich po bocích mělké zážezy. Ze stran i zevnitř osolíme a opepříme a potřeme jogurtem. Dáme na 30 minut odležet do chladu.
1. Troubu předehřejeme na 200°C a připravíme si zapékací mísu.
1. Brambory omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostky.
1. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
1. Mangold nebo špenát opereme, osušíme a pokrájíme na menší kusy.
1. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli a brambory.
1. Asi po pěti minutách přidáme pokrájené listy mangoldu nebo špenátu.
1. Trochu osolíme, přisypeme kari, promícháme a přendáme do zapékací misky. Navrch položíme obě makrely.
1. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.
1. Podávat můžeme například s jogurtovým dipem.