+++ title = "Makrela na kari s bramborami" date = 2023-02-20 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlepkové", "pečené", "ryby", "snadné"] [extra] portions = "2" time = "100" source = "Apetit Online" +++ Ingredience || -|- Makrela | 2 ks Sůl | Pepř | Jogurt | asi 100 g Brambory | 400 g Cibule | 1 ks Olej | 3 lžíce Mangold nebo špenát | 200 g Kari | 1 lžíce 1. Makrely omyjeme a uděláme do nich po bocích mělké zážezy. Ze stran i zevnitř osolíme a opepříme a potřeme jogurtem. Dáme na 30 minut odležet do chladu. 1. Troubu předehřejeme na 200°C a připravíme si zapékací mísu. 1. Brambory omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostky. 1. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. 1. Mangold nebo špenát opereme, osušíme a pokrájíme na menší kusy. 1. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli a brambory. 1. Asi po pěti minutách přidáme pokrájené listy mangoldu nebo špenátu. 1. Trochu osolíme, přisypeme kari, promícháme a přendáme do zapékací misky. Navrch položíme obě makrely. 1. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. 1. Podávat můžeme například s jogurtovým dipem.