2024-11-27 21:37:38 +01:00
|
|
|
|
+++
|
|
|
|
|
title = "Kachna s Italským Salsa Verde"
|
|
|
|
|
date = 2024-11-27
|
|
|
|
|
author = "Emil"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
|
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
|
|
|
portions = "2"
|
|
|
|
|
time = "20"
|
|
|
|
|
+++
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
|
|
|
-|-
|
|
|
|
|
Kachní prso s kúží | 1 ks
|
|
|
|
|
Směs pěti koření (Five-spice) |
|
|
|
|
|
Sůl |
|
|
|
|
|
Pepř |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Připravíme Italské salsa verde.
|
2024-12-16 11:04:02 +01:00
|
|
|
|
2. Na kůži kachního prsa vyřízneme mřížku s rozestupy přibližně 1 cm.
|
|
|
|
|
3. Celé prso důkladně osolíme, opepříme a obalíme směsí pěti koření.
|
|
|
|
|
4. Prso položíme kůží dolů na studenou, suchou pánev.
|
|
|
|
|
5. Pánev postavíme na rozpálenou plotnu a necháme, dokud se kůže nezačne smažit. Tento postup zajistí, že se z kůže uvolní dostatek tuku.
|
|
|
|
|
6. Prso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a vložíme do předem rozpálené trouby na 200 °C.
|
|
|
|
|
7. Pečeme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne přibližně 50 °C, což trvá zhruba 6–8 minut.
|
|
|
|
|
8. Maso vyndáme z trouby a necháme odpočinout, aby jeho teplota dosáhla přibližně 54 °C.
|
|
|
|
|
9. Nakrájíme na silnější plátky a podáváme.
|