30 lines
1018 B
Markdown
30 lines
1018 B
Markdown
|
+++
|
|||
|
title = "Kachna s Italským Salsa Verde"
|
|||
|
date = 2024-11-27
|
|||
|
author = "Emil"
|
|||
|
|
|||
|
[taxonomies]
|
|||
|
kategorie = ["maso"]
|
|||
|
|
|||
|
[extra]
|
|||
|
portions = "2"
|
|||
|
time = "20"
|
|||
|
+++
|
|||
|
|
|||
|
Ingredience ||
|
|||
|
-|-
|
|||
|
Kachní prso s kúží | 1 ks
|
|||
|
Směs pěti koření (Five-spice) |
|
|||
|
Sůl |
|
|||
|
Pepř |
|
|||
|
|
|||
|
1. Připravíme Italské salsa verde.
|
|||
|
2. a kůži kachního prsa vyřízneme mřížku s rozestupy přibližně 1 cm.
|
|||
|
3. elé prso důkladně osolíme, opepříme a obalíme směsí pěti koření.
|
|||
|
4. rso položíme kůží dolů na studenou, suchou pánev.
|
|||
|
5. ánev postavíme na rozpálenou plotnu a necháme, dokud se kůže nezačne smažit. Tento postup zajistí, že se z kůže uvolní dostatek tuku.
|
|||
|
6. rso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a vložíme do předem rozpálené trouby na 200 °C.
|
|||
|
7. ečeme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne přibližně 50 °C, což trvá zhruba 6–8 minut.
|
|||
|
8. aso vyndáme z trouby a necháme odpočinout, aby jeho teplota dosáhla přibližně 54 °C.
|
|||
|
9. akrájíme na silnější plátky a podáváme.
|