1.0 KiB
1.0 KiB
+++ title = "Kachna s Italským Salsa Verde" date = 2024-11-27 author = "Emil"
[taxonomies] kategorie = ["maso"]
[extra] portions = "2" time = "20" +++
Ingredience | |
---|---|
Kachní prso s kúží | 1 ks |
Směs pěti koření (Five-spice) | |
Sůl | |
Pepř |
- Připravíme Italské salsa verde.
- Na kůži kachního prsa vyřízneme mřížku s rozestupy přibližně 1 cm.
- Celé prso důkladně osolíme, opepříme a obalíme směsí pěti koření.
- Prso položíme kůží dolů na studenou, suchou pánev.
- Pánev postavíme na rozpálenou plotnu a necháme, dokud se kůže nezačne smažit. Tento postup zajistí, že se z kůže uvolní dostatek tuku.
- Prso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a vložíme do předem rozpálené trouby na 200 °C.
- Pečeme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne přibližně 50 °C, což trvá zhruba 6–8 minut.
- Maso vyndáme z trouby a necháme odpočinout, aby jeho teplota dosáhla přibližně 54 °C.
- Nakrájíme na silnější plátky a podáváme.