receptty.org/content/hraskovy-krem-s-kari-a-kokosovym-mlekem/index.md

1.3 KiB

+++ title = "Hráškový krém s kari a kokosovým mlékem" date = 2024-09-09 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "keto", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]

[extra] portions = "4" time = "15" source = "ColorsOfLowCarb.cz" +++

Ingredience
Cibule 1 ks
Olivový olej 2 lžíce
Zelená kari pasta 1 lžíce
Zeleninový vývar (či voda) 500 ml
Kokosové mléko 400 ml
Hrášek mražený 500 g
Sůl
Pepř, čerstvě mletý
Čerstvá bylinka (koriand, bazalka, ...)
  1. Hrášek vyndáme z mrazáku, aby trochu povolil.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno.
  3. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něj cibulku (2-3 min).
  4. Přidáme kari pastu a necháme ji asi 1 minnutku rozvonět.
  5. Zalijeme vývarem a kokosovým mlékem (trochu mléka si můžeme nechat na ozdobu na konec). Necháme chvilku pobublávat (kokosové mléko nebude pak tak výrazné).
  6. Přisypeme většinu hrášku, vypneme sporák a necháme 2 minutky stát.
  7. Rozmixujeme do hladka a ovnou můžeme trochu osolit a opepřit.
  8. Přisypeme zbytek hrášku (hrstku si můžeme nechat stranou na ozdobu).
  9. Polévku už jen lehce přihřejeme a podáváme zakápnuté olejem, kokosovým mlékem, a posypané několika kuličkami hrášku.