forked from em/receptty.org
1.9 KiB
1.9 KiB
+++ title = "Cheesecake brownies" date = 2023-08-10 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "hrnkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "16" time = "příprava 15 min + pečení 45" source = "SugarFreeMum.com" +++
Tmavé těsto | |
---|---|
Vejce | 4 ks |
Máslo, změklé | 80 g |
Zakysaná smetana | 100 g |
Vanilkový extrakt | 1 lžička |
Kakao | 60 g |
Březový cukr | 3 lžíce |
Instantní káva | 1 lžička |
Prášek do pečiva | 1 lžička |
Sůl | 1 špetka |
Světlé těsto | |
---|---|
Krémový sýr | 230 g |
Vejce | 1 ks |
Březový cukr | 1-2 lžíce |
Vanilkový exktrakt | 1/2 lžičky |
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech nebo zapékací mísu o velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem.
- V míse vyšleháme vejce, máslo, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt.
- V jiné míse smícháme kakao, březový cukr, kávu, prášek od pečiva a sůl. Promícháme.
- Suché ingredience postupně vmixujeme do mokré směsi a těsto dáme stranou.
- Mísa, ve které byly suché ingredience můžeme použít na světlé těsto - všechny ingredience vyšleháme do hladkého těsta. Březový cukr přidáváme dle vlastní chuti.
- Do připraveného plechu nebo zapékací mísy nalijeme půlku tmavého těsta, celé světlé a zbylou polovinu tmavého. Trochu promícháme kuchyňským nožem, aby se vytvořil pěkný vzor.
- Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut, maximálně však 50 min. Zkoušíme špejlí a pokud těsto na špejli vypadá tekutě a syrově, ještě chvíli necháme v troubě. Brownies bude mít trochu "hýbavý" uprostřed. Ale nebojme se, on schladne a tím se še vyřeší. Při vyndavání z trouby musí být dezert sem tam popraskaný a lehce nazlátlý.
- Necháme vychladnout, případně můžeme dát i na noc do ledničky. Nakrájíme na 16 kousků, protože jak známo, tak brownies je těžší dezert a proto jsou menší kousky ideální.