receptty.org/content/pad-thai-s-krevetami/index.md
2023-07-30 12:20:46 +02:00

2.4 KiB

+++ title = "Pad Thai s krevetami" date = 2023-07-30 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "snadné", ""]

[extra] portions = "4" time = "40" source = "Delish.com" +++

Ingredience
Rýžové nudle, široké 230 g
Šalotka 1 ks
Česnek 3 stroužky
Jarní cibulka 4 stonky
Vejce 3 ks
Arašídy 50 g
Arašídový nebo olivový olej 5 lžic
Krevety, předvařené 450 g

Limetké klínky | na ozdobu

Omáčka
Palmový cukr 3 lžíce
Rybí omáčka 3 lžíce
Tamarindové pyré 2 lžíce
Limetková šťáva 1 lžíce
Kajenský pepř 1/4 lžičky
Olej 1 lžíce

| |

  1. Rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat.
  2. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Obě suroviny dáme do jedné mističky.
  3. Jarní cibulku omyjeme, osušíme a pokrájíme na silnější šikmé kroužky. Dáme do misky.
  4. Vejce vyklepneme do misky a prošleháme.
  5. Suroviny na omáčku spromícháme v misce tak, aby byl cukr rozpuštěný a vše bylo spojené.
  6. Velkou (ideálně wok) pánev rozehřejeme a nasucho na ní opražíme arašídy. Mícháme a hlídáme, chceme je jen nahnědlé. Poté je přesypeme do mističky.
  7. Do rozehřáté pánve nalijeme 1 lžíci oleje, necháme ho rozehřát a osmahneme na něm krevety. Hotové pak přesypeme do misky.
  8. Na pánev dáme další lžíci oleje a vlijeme rozmíchaná vajíčka. Promícháváme, aby se nám vytvořili potrhané kousky. Vejce by nemělo být moc udělané, takže maximálně po minuté (klidně i dříve) přisypeme ke krevetám.
  9. Na pánev dáme další lžíci oleje a vsypeme šalotku s česnekem a necháme 1 minutu osmahnout.
  10. Přidáme jarní cibulku (můžeme nechat trochu stranou na ozdobu) a dáme smažíme 1 až 2 minuty.
  11. Přilijeme omáčku a přivedeme ji k varu.
  12. Do pánve přidáme krevety s vejci, nudle a mícháme.
  13. Přisypeme arašídy (trochu necháme stranou na ozdobu).
  14. Když je celý pokrm prohřátý, můžeme servírovat posypané arašídy, jarní cibulkou a s klínkem limetky.

Tipy

  • Krevety mohou být rozmražené. Doporučuji je před smažením scedit.
  • Pokud se stane, že nemáte široké nudle a najdete doma jen vlasové tenké, tak doporučuji navýšit množství omáčky dvojnásob, protože tenké nudle omáčku vsáknou a pak by se mohl pokrm zdát suchý.