receptty.org/content/hraskovy-krem-s-kari-a-kokosovym-mlekem/index.md

39 lines
1.3 KiB
Markdown

+++
title = "Hráškový krém s kari a kokosovým mlékem"
date = 2024-09-09
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["polévky"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "keto", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
time = "15"
source = "ColorsOfLowCarb.cz"
+++
Ingredience ||
-|-
Cibule | 1 ks
Olivový olej | 2 lžíce
Zelená kari pasta | 1 lžíce
Zeleninový vývar (či voda) | 500 ml
Kokosové mléko | 400 ml
Hrášek mražený | 500 g
Sůl |
Pepř, čerstvě mletý |
Čerstvá bylinka (koriand, bazalka, ...) |
1. Hrášek vyndáme z mrazáku, aby trochu povolil.
1. Cibuli nakrájíme na drobno.
1. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něj cibulku (2-3 min).
1. Přidáme kari pastu a necháme ji asi 1 minnutku rozvonět.
1. Zalijeme vývarem a kokosovým mlékem (trochu mléka si můžeme nechat na ozdobu na konec). Necháme chvilku pobublávat (kokosové mléko nebude pak tak výrazné).
1. Přisypeme většinu hrášku, vypneme sporák a necháme 2 minutky stát.
1. Rozmixujeme do hladka a ovnou můžeme trochu osolit a opepřit.
1. Přisypeme zbytek hrášku (hrstku si můžeme nechat stranou na ozdobu).
1. Polévku už jen lehce přihřejeme a podáváme zakápnuté olejem, kokosovým mlékem, a posypané několika kuličkami hrášku.