forked from em/receptty.org
39 lines
1.2 KiB
Markdown
39 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Makrela na kari s bramborami"
|
|
date = 2023-02-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "pečené", "ryby", "snadné"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "100"
|
|
source = "Apetit Online"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Makrela | 2 ks
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
Jogurt | asi 100 g
|
|
Brambory | 400 g
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Olej | 3 lžíce
|
|
Mangold nebo špenát | 200 g
|
|
Kari | 1 lžíce
|
|
|
|
|
|
1. Makrely omyjeme a uděláme do nich po bocích mělké zážezy. Ze stran i zevnitř osolíme a opepříme a potřeme jogurtem. Dáme na 30 minut odležet do chladu.
|
|
1. Troubu předehřejeme na 200°C a připravíme si zapékací mísu.
|
|
1. Brambory omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostky.
|
|
1. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
|
|
1. Mangold nebo špenát opereme, osušíme a pokrájíme na menší kusy.
|
|
1. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli a brambory.
|
|
1. Asi po pěti minutách přidáme pokrájené listy mangoldu nebo špenátu.
|
|
1. Trochu osolíme, přisypeme kari, promícháme a přendáme do zapékací misky. Navrch položíme obě makrely.
|
|
1. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.
|
|
1. Podávat můžeme například s jogurtovým dipem. |