receptty.org/content/indicke-maslove-kure/index.md
Terezka Tichá 56a1e17a13 Úprava receptu
Rozdělení tabulky na dvě části. Rozděleční množství másla. Opravy překlepů v postupu.
2020-12-20 11:50:28 +01:00

1.4 KiB

+++ title = "Indické máslové kuře" date = 2020-08-19 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlepkové", "kuře", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]

[extra] portions = "4" time = "30" source = "Pinterest - Indian Butter Chicken" +++

Koření
Garam Masala 2 lžíce
Kajenský pepř 1/4 lžičky
Kurkuma 1 lžíce
Kmín 1/4 lžičky
Mletý zázvor 1 lžíce
Čerstvě mletý pepř 1 lžička
Sůl 1 lžička
Ingredience
Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 2 ks (cca 500 g)
Máslo 50 + 150 g
Česneková pasta 2 lžičky
Rajčatové passato 250 g
Smetana ke šlehání 250 g
  1. Koření smícháme v jedné mističce.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno.
  3. Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky.
  4. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla.
  5. Necháme na něm zesklovatět cibulku.
  6. Přidáme kuřecí prsa a osmažíme je.
  7. Přidáme česnekovou pastu, všechno koření a smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové.
  8. Zalijeme rajčatovým passatem a to chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
  9. Až bude rajčatová omáčka hustší, než byla původně, přilijeme smetanu a rozmícháme.
  10. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.
  11. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.