receptty.org/content/indicke-maslove-kure/index.md
Terezka Tichá 56a1e17a13 Úprava receptu
Rozdělení tabulky na dvě části. Rozděleční množství másla. Opravy překlepů v postupu.
2020-12-20 11:50:28 +01:00

45 lines
1.4 KiB
Markdown

+++
title = "Indické máslové kuře"
date = 2020-08-19
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlepkové", "kuře", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
time = "30"
source = "Pinterest - Indian Butter Chicken"
+++
Koření ||
-|-
Garam Masala | 2 lžíce
Kajenský pepř | 1/4 lžičky
Kurkuma | 1 lžíce
Kmín | 1/4 lžičky
Mletý zázvor | 1 lžíce
Čerstvě mletý pepř | 1 lžička
Sůl | 1 lžička
Ingredience ||
-|-
Cibule | 1 ks
Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g)
Máslo | 50 + 150 g
Česneková pasta | 2 lžičky
Rajčatové passato | 250 g
Smetana ke šlehání | 250 g
1. Koření smícháme v jedné mističce.
1. Cibuli nakrájíme na drobno.
1. Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky.
1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla.
1. Necháme na něm zesklovatět cibulku.
1. Přidáme kuřecí prsa a osmažíme je.
1. Přidáme česnekovou pastu, všechno koření a smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové.
1. Zalijeme rajčatovým passatem a to chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
1. Až bude rajčatová omáčka hustší, než byla původně, přilijeme smetanu a rozmícháme.
1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.
1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.