forked from em/receptty.org
34 lines
1.4 KiB
Markdown
34 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Tvarohová pomazánka s mrkví"
|
|
date = 2025-05-22
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "15"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Tvaroh, polotučný / odtučněný | 1 vanička
|
|
Mrkev | 1 větší kus
|
|
Parmezán, strouhaný | 1 ks
|
|
Pažitka, pokrájená | 1 lžíce
|
|
Česnek | 1 stroužek
|
|
Bylinky do pomazánky | 1 lžička
|
|
Sůl | ař 1/2 lžičky
|
|
|
|
1. Do mísy dáme tvaroh, nastrouhanou mrkev, parmezán, pažitku, česnek, bylinky a trochu soli.
|
|
1. Promícháme, dosolíme dle chuti a necháme chvíli odležet v lednici.
|
|
1. Podávat můžeme s čerstvým pečivem a zeleninou.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Bylinky do pomazánky je koření od Sonnentoru a používám ho skoro na všechno - do pomazánek, posyp na čerstvý chléb s tvarohem nebo lučinou (nebo jen tak s máslem a solí), ozdoba na světlé polévkové krémy.
|
|
- Pokud máme doma sekáček, můžeme celu pomazánku mnohem rychleji zamíchat v něm. Díky tomu stačí mrkev nastrouhat jen nahrubo, sekáček se postará o zbytek. Pokud si nejste jisti, že váš sekáček zamíchá pomazánku na 100% perfektně, tak před posledním dosolením doporučuji vyndat nože (nebo přendat do misky) a promíchat stěrkou, aby se nestalo, že slaná část bude pod nožema dole a zbytek nahoře.
|