+++ title = "Tvarohová pomazánka s mrkví" date = 2025-05-22 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "4" time = "15" +++ Ingredience || -|- Tvaroh, polotučný / odtučněný | 1 vanička Mrkev | 1 větší kus Parmezán, strouhaný | 1 ks Pažitka, pokrájená | 1 lžíce Česnek | 1 stroužek Bylinky do pomazánky | 1 lžička Sůl | ař 1/2 lžičky 1. Do mísy dáme tvaroh, nastrouhanou mrkev, parmezán, pažitku, česnek, bylinky a trochu soli. 1. Promícháme, dosolíme dle chuti a necháme chvíli odležet v lednici. 1. Podávat můžeme s čerstvým pečivem a zeleninou. ### Tipy - Bylinky do pomazánky je koření od Sonnentoru a používám ho skoro na všechno - do pomazánek, posyp na čerstvý chléb s tvarohem nebo lučinou (nebo jen tak s máslem a solí), ozdoba na světlé polévkové krémy. - Pokud máme doma sekáček, můžeme celu pomazánku mnohem rychleji zamíchat v něm. Díky tomu stačí mrkev nastrouhat jen nahrubo, sekáček se postará o zbytek. Pokud si nejste jisti, že váš sekáček zamíchá pomazánku na 100% perfektně, tak před posledním dosolením doporučuji vyndat nože (nebo přendat do misky) a promíchat stěrkou, aby se nestalo, že slaná část bude pod nožema dole a zbytek nahoře.