receptty.org/content/portobello-plnene-susenymi-rajcaty/index.md
2023-07-30 12:20:46 +02:00

2.0 KiB

+++ title = "Portobello plněné sušenými rajčaty" date = 2023-07-30 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "pečené", "vegetarian"]

[extra] portions = "2" time = "50" source = "inspirace v knize 365 nízkosacharidových receptů" +++

Ingredience
Paprika 1 ks
Portobello 2 ks
Cibule 1 ks
Cuketa 200 g
Olivový olej 1 lžíce
Česnek 3 stroužky
Sušená rajčata krájená 6 lžic
Oregano 1/2 lžičky
Parmezán 30 g
Sůl
Pepř
Mozzarella 1 ks
  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Papriku omyjeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vyčistíme a položíme na plech. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, dokud se na paprice nezačnou objevovat hnedé fleky. Průběžné otáčíme.
  3. Portobello otřeme vlhkou papírovou utěrkou. Opatrně ukrojíme nožičky a lžící uhladíme vnitřní část, aby se náplň hezky vešla.
  4. Cibuli oloupeme, cuketu omyjeme a osušíme a obě suroviny nakrájíme na drobné kostičky. Stejně tak i nožičky hub.
  5. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, cuketu a houbové nožky.
  6. Oloupeme česnek a prolisujeme do pánve.
  7. Přidáme sušená rajčátka, oregano a trošku osolíme. Mícháme a smažíme tak dlouho, dokud nebude cuketa měkká.
  8. Portobello položíme na plech s pečícím papírem a trochu postříkáme nebo potřeme olejem.
  9. Když je směs na pávni hotová, tak ji stáhneme z plotky a chvilku necháme vychladnout.
  10. Přisypeme parmezán a dle chuti osolíme a opepříme.
  11. Náplň rozdělíme do klouboučků a dáme na 15 minut péct.
  12. Mozzarellu zatím slijeme a pokrájíme na plátky.
  13. Po zmíněných 15 minutách na houby poklademe plátky mozzarelly a zapékáme ještě 10 minut.
  14. Podáváme teplé, například se salátkem z quinoi.

Tipy

  • Můžeme využít možností naší spižírny a lednice a náplně obměňovat například pórkem, tofu, vejcem atd.