forked from em/receptty.org
50 lines
2.0 KiB
Markdown
50 lines
2.0 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Portobello plněné sušenými rajčaty"
|
|
date = 2023-07-30
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "pečené", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "50"
|
|
source = "inspirace v knize 365 nízkosacharidových receptů"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Paprika | 1 ks
|
|
Portobello | 2 ks
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Cuketa | 200 g
|
|
Olivový olej | 1 lžíce
|
|
Česnek | 3 stroužky
|
|
Sušená rajčata krájená | 6 lžic
|
|
Oregano | 1/2 lžičky
|
|
Parmezán | 30 g
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
Mozzarella | 1 ks
|
|
|
|
1. Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
|
|
1. Papriku omyjeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vyčistíme a položíme na plech. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, dokud se na paprice nezačnou objevovat hnedé fleky. Průběžné otáčíme.
|
|
1. Portobello otřeme vlhkou papírovou utěrkou. Opatrně ukrojíme nožičky a lžící uhladíme vnitřní část, aby se náplň hezky vešla.
|
|
1. Cibuli oloupeme, cuketu omyjeme a osušíme a obě suroviny nakrájíme na drobné kostičky. Stejně tak i nožičky hub.
|
|
1. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, cuketu a houbové nožky.
|
|
1. Oloupeme česnek a prolisujeme do pánve.
|
|
1. Přidáme sušená rajčátka, oregano a trošku osolíme. Mícháme a smažíme tak dlouho, dokud nebude cuketa měkká.
|
|
1. Portobello položíme na plech s pečícím papírem a trochu postříkáme nebo potřeme olejem.
|
|
1. Když je směs na pávni hotová, tak ji stáhneme z plotky a chvilku necháme vychladnout.
|
|
1. Přisypeme parmezán a dle chuti osolíme a opepříme.
|
|
1. Náplň rozdělíme do klouboučků a dáme na 15 minut péct.
|
|
1. Mozzarellu zatím slijeme a pokrájíme na plátky.
|
|
1. Po zmíněných 15 minutách na houby poklademe plátky mozzarelly a zapékáme ještě 10 minut.
|
|
1. Podáváme teplé, například se salátkem z quinoi.
|
|
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Můžeme využít možností naší spižírny a lednice a náplně obměňovat například pórkem, tofu, vejcem atd.
|