receptty.org/content/kachna-s-italskym-salsa-verde/index.md

1018 B
Raw Blame History

+++ title = "Kachna s Italským Salsa Verde" date = 2024-11-27 author = "Emil"

[taxonomies] kategorie = ["maso"]

[extra] portions = "2" time = "20" +++

Ingredience
Kachní prso s kúží 1 ks
Směs pěti koření (Five-spice)
Sůl
Pepř
  1. Připravíme Italské salsa verde.
  2. a kůži kachního prsa vyřízneme mřížku s rozestupy přibližně 1 cm.
  3. elé prso důkladně osolíme, opepříme a obalíme směsí pěti koření.
  4. rso položíme kůží dolů na studenou, suchou pánev.
  5. ánev postavíme na rozpálenou plotnu a necháme, dokud se kůže nezačne smažit. Tento postup zajistí, že se z kůže uvolní dostatek tuku.
  6. rso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a vložíme do předem rozpálené trouby na 200 °C.
  7. ečeme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne přibližně 50 °C, což trvá zhruba 68 minut.
  8. aso vyndáme z trouby a necháme odpočinout, aby jeho teplota dosáhla přibližně 54 °C.
  9. akrájíme na silnější plátky a podáváme.