receptty.org/content/veprove-platky-na-citronove-salveji/index.md

1.2 KiB

+++ title = "Vepřové plátky na cistronové šalvěji" date = 2023-02-20 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vepřové"]

[extra] portions = "4" time = "20" source = "inspirace recepty Albert" +++

Ingredience
Vepřové plátky 4 ks
Citron, bio 1 ks
Šalvěj, čerstvá, najemno nasekaná 1 lžíce + na ozdobu
Sůl
Pepř
Olivový olej na osmažení
  1. Vepřové plátky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a z obou stran do nich uděláme lehké zářezy.
  2. Citron omyjeme a osušíme. Ostrouháme z něj všechny kůru a vymačkáme šťávu z poloviny plodu.
  3. V misce si smícháme citronovou šťávu, všechny kůru, hodně soli a pepře a pokrájenou šalvěj. Promícháme a chvilinku můžeme nechat uležet. Směs bude opravdu velmi silná, ale není třeba se obávat - na plátkách vynikne akorát.
  4. pPlátky potřeme směsí z obou stran a vmasírujeme.
  5. Rozehřejeme pánev, ideálně grilovací a vlijeme do ní trochu oleje.
  6. Plátky grilujeme z obou stran asi 6-8 minut.
  7. Na talíři servírujeme s plátkem másla, lískem šalvěje, a můžeme i plátkem citronu. Jako příloha se hodí například bramborová kaše.