forked from em/receptty.org
1.2 KiB
1.2 KiB
+++ title = "Vepřové plátky na cistronové šalvěji" date = 2023-02-20 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vepřové"]
[extra] portions = "4" time = "20" source = "inspirace recepty Albert" +++
Ingredience | |
---|---|
Vepřové plátky | 4 ks |
Citron, bio | 1 ks |
Šalvěj, čerstvá, najemno nasekaná | 1 lžíce + na ozdobu |
Sůl | |
Pepř | |
Olivový olej | na osmažení |
- Vepřové plátky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a z obou stran do nich uděláme lehké zářezy.
- Citron omyjeme a osušíme. Ostrouháme z něj všechny kůru a vymačkáme šťávu z poloviny plodu.
- V misce si smícháme citronovou šťávu, všechny kůru, hodně soli a pepře a pokrájenou šalvěj. Promícháme a chvilinku můžeme nechat uležet. Směs bude opravdu velmi silná, ale není třeba se obávat - na plátkách vynikne akorát.
- pPlátky potřeme směsí z obou stran a vmasírujeme.
- Rozehřejeme pánev, ideálně grilovací a vlijeme do ní trochu oleje.
- Plátky grilujeme z obou stran asi 6-8 minut.
- Na talíři servírujeme s plátkem másla, lískem šalvěje, a můžeme i plátkem citronu. Jako příloha se hodí například bramborová kaše.