receptty.org/content/tvarohove-vafle/index.md

1.4 KiB

+++ title = "Tvarohové vafle" date = 2023-02-20 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]

[extra] portions = "asi 10 ks" time = "30" source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů" +++

Ingredience
Tvaroh, nízkotučný 250 g
Protein, neutrální nebo smetanový 50 g
Vejce 5 ks
Dřeň z vanilkového lusku 1 ks
Erythritol 2 lžíce
Mandlová mouka 3-4 lžíce
Kypřící prášek s vinným kamenem 1 lžička
Máslo na vytření vaflovače
  1. Rozehřejeme si vaflovač.
  2. Pomocí ručního robota smícháme tvaroh, proteinový prášek, vejce, vanilkovou dřeň a sladidlo.
  3. Do mandlové mouky přimícháme kypřící prášek a přidáme k tvarohové směsi. V případě, že bude směs příliš tekutá, můžeme ještě přidat trochu mandlové mouky.
  4. Vaflovač potřeme rozpuštěným máslem nebo můžeme postříkat tochou kokosového oleje.
  5. Do každé vaflové mřížky dáme asi 2 lžíce směsi a pečeme zhruba 5-6 minut. Tento krok je hodně závislý na tom, jaký máte vaflovač - velikost vaflí i dobu pečení si musíte upravit dle potřeby a vlastních zkušeností.
  6. Po vyjmutí z vaflovače můžeme podávat ještě teplé nebo nechat vychladnout a podávat za studena. Skvělé jsou například s jogurtem, bobulovitým ovocem a pokapané čekankovým sirupem.