forked from em/receptty.org
1.5 KiB
1.5 KiB
+++ title = "Sezamové houstičky (Low Carb)" date = 2022-04-15 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["pečivo"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "8" time = "80" source = "ColorOfLowCarb.cz" +++
Ingredience | |
---|---|
Bílky | 6 ks |
Kokosová mouka | 70 g |
Zlatý len | 30 g |
Psyllium | 20 g |
Sezamová semínka | 50 g |
Sůl, himalájská | 1 lžička |
Prášek do pečiva, s vinným kamenem | 2 lžičky (10 g) |
Vroucí voda | 150 ml |
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
- Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
- Zlatý len a psyllium si umeleme na jemnou mouku.
- V míse metlou promícháme prášek ze zlatého lnu a psyllia, kokosovou mouku, sezamová semínka, sůl a prášek do pečiva.
- Sníh přidáme k sypké směsi a lžící promícháme.
- Přilijeme vodu a velmi svižně promícháme, aby se směs spojila. Psyllium rychle nasaje vodu a za chvíli se nám vytvoří pěkná koule.
- Navlhčenýma rukama těsto rozdělíme na osm dílů a vytvarujeme bochánky.
- Bochánky pokládáme na pečící plech a lehce je splácneme, protože se trochu nafouknou.
- Pečeme asi 50 minut do zlatavé barvy.
- Před krájením necháme vychladnout, ideálně na čisté utěrce, která vsákne přebytečnou vlhkost. Pokud ji zrovna nemáme po ruce, tak aspoň bulky přemístíme na mřížku, kde je necháme vychladnout.
Tipy
- Houstičky můžeme použít do velikonoční nádivky. Z osmi kusů využijeme pět.