forked from em/receptty.org
1.5 KiB
1.5 KiB
+++ title = "Pečené kapustičky s parmezánem" date = 2023-02-20 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["rychlé", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "2-3" time = "30" source = "časopis Gurmet" +++
Ingredience | |
---|---|
Kapustičky | 500 g |
Olivový olej | 3 lžíce |
Sůl | |
Pepř | |
Strouhanka Panko | 2 hrsti |
Parmezán, nastrouhaný najemno | 25 g |
- Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
- Růžičky kapustiček obereme od nehezkých lístků, odkrojíme spodní část stonku a rozpůlíme. Přesypeme do mísky, kde je budeme moci promíchat.
- Na kapustičky nalijeme olej, dle chuti osolíme a opepříme a promícháme.
- Přisypeme strouhanku a parmezán a znovu promícháme.
- Připravené kapustičky nasypeme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut.
- Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako hlavní chod, například k večeři, s pečivem.
Tipy
- Panko strouhanka, původem z Japonska, je podobná té klasické české. Jen je hrubší a nedělá se ze sušených rolíků, které se rozstrouhají, ale obráceně - nejdříve se dva dny stará veka nebo toastový chléb strouhá, a to na hrubém struhadle, poté se nechá doschnout nebo dosuší v troubě. Výhodou je, že lépe chutná a především nenasákne tolik tuku (např. při smažení). Můžeme si ji doma jednoduše vyrobit a pracovat s ní v kuchyni stejně, jako s českou strouhankou.