receptty.org/content/makrela-na-kari-s-bramborami/index.md

1.2 KiB

+++ title = "Makrela na kari s bramborami" date = 2023-02-20 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlepkové", "pečené", "ryby", "snadné"]

[extra] portions = "2" time = "100" source = "Apetit Online" +++

Ingredience
Makrela 2 ks
Sůl
Pepř
Jogurt asi 100 g
Brambory 400 g
Cibule 1 ks
Olej 3 lžíce
Mangold nebo špenát 200 g
Kari 1 lžíce
  1. Makrely omyjeme a uděláme do nich po bocích mělké zážezy. Ze stran i zevnitř osolíme a opepříme a potřeme jogurtem. Dáme na 30 minut odležet do chladu.
  2. Troubu předehřejeme na 200°C a připravíme si zapékací mísu.
  3. Brambory omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostky.
  4. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
  5. Mangold nebo špenát opereme, osušíme a pokrájíme na menší kusy.
  6. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli a brambory.
  7. Asi po pěti minutách přidáme pokrájené listy mangoldu nebo špenátu.
  8. Trochu osolíme, přisypeme kari, promícháme a přendáme do zapékací misky. Navrch položíme obě makrely.
  9. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.
  10. Podávat můžeme například s jogurtovým dipem.