forked from em/receptty.org
Compare commits
17 Commits
Author | SHA1 | Date | |
---|---|---|---|
824b5c9b81 | |||
d68d8adceb | |||
bf57ac5d50 | |||
03f2f163d9 | |||
f17f6588ab | |||
902a44fcb6 | |||
0dc1aa333f | |||
f8f50d0559 | |||
10dd2a07b9 | |||
1a50b689e8 | |||
cc6f9ee8b6 | |||
b2cdf698c8 | |||
b2de34dc0c | |||
5cdc5cb846 | |||
21bbc12ffc | |||
f032ef0b7c | |||
c0dd3b42dc |
22
.drone.yml
22
.drone.yml
@ -1,22 +0,0 @@
|
|||||||
---
|
|
||||||
kind: pipeline
|
|
||||||
name: default
|
|
||||||
|
|
||||||
steps:
|
|
||||||
- name: build
|
|
||||||
image: ghcr.io/getzola/zola:v0.17.2
|
|
||||||
entrypoint: ["/bin/zola"]
|
|
||||||
command: ["build"]
|
|
||||||
|
|
||||||
- name: deploy
|
|
||||||
image: drillster/drone-rsync
|
|
||||||
settings:
|
|
||||||
hosts: ["0x45.cz"]
|
|
||||||
user: drone
|
|
||||||
source: public/*
|
|
||||||
target: /srv/www/receptty.org
|
|
||||||
recursive: true
|
|
||||||
delete: true
|
|
||||||
environment:
|
|
||||||
RSYNC_KEY:
|
|
||||||
from_secret: rsync_private_key
|
|
39
.gitea/workflows/deploy.yaml
Normal file
39
.gitea/workflows/deploy.yaml
Normal file
@ -0,0 +1,39 @@
|
|||||||
|
name: Build
|
||||||
|
|
||||||
|
on:
|
||||||
|
push:
|
||||||
|
branches:
|
||||||
|
- master
|
||||||
|
- actions
|
||||||
|
|
||||||
|
env:
|
||||||
|
ZOLA_VERSION: "0.18.0"
|
||||||
|
HOST: "receptty.org"
|
||||||
|
HOST_DIR: "/srv/www/receptty.org/"
|
||||||
|
USERNAME: ${{ secrets.SSH_USERNAME }}
|
||||||
|
SSH_PRIVATE_KEY: ${{ secrets.SSH_PRIVATE_KEY }}
|
||||||
|
|
||||||
|
jobs:
|
||||||
|
build:
|
||||||
|
runs-on: ubuntu-latest
|
||||||
|
|
||||||
|
steps:
|
||||||
|
- name: Checkout repository
|
||||||
|
uses: actions/checkout@v4
|
||||||
|
|
||||||
|
- name: Install Zola
|
||||||
|
run: |
|
||||||
|
wget https://github.com/getzola/zola/releases/download/v${ZOLA_VERSION}/zola-v${ZOLA_VERSION}-x86_64-unknown-linux-gnu.tar.gz
|
||||||
|
tar -xvzf *.tar.gz
|
||||||
|
|
||||||
|
- name: Build
|
||||||
|
run: ./zola build
|
||||||
|
|
||||||
|
- name: Deploy
|
||||||
|
run: |
|
||||||
|
apt update -y && apt-get install -y --no-install-recommends rsync
|
||||||
|
eval "$(ssh-agent -s)"
|
||||||
|
ssh-add - <<< "${SSH_PRIVATE_KEY}"
|
||||||
|
mkdir -p ~/.ssh/
|
||||||
|
ssh-keyscan -H ${HOST} >> ~/.ssh/known_hosts
|
||||||
|
rsync -r --delete-after public/* "${USERNAME}@${HOST}:${HOST_DIR}"
|
BIN
content/apple-cabbage-stew/img.jpg
Normal file
BIN
content/apple-cabbage-stew/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 203 KiB |
43
content/apple-cabbage-stew/index.md
Normal file
43
content/apple-cabbage-stew/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,43 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Apple Cabbage Stew"
|
||||||
|
date = 2023-11-06
|
||||||
|
author = "Emil"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["polévky"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "4"
|
||||||
|
time = "30"
|
||||||
|
source = "TES V Skyrim"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Recept je inspirovaný ze hry The Elder Scrools V Skyrim, kde jsem měl uvařit tuhle zajímavou věc. Samotný recept jsem si musel vymyslet a držet se základních surovin, jablka a zelí. Výsledkem je výborna sladko-kyselá polévka. Použil jsem silný domácí krůtí vývar, který to zvedá na úplně jinou úroveň. Příšte vyzkouším hovězí.
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Zelí | 1/4 hlávky
|
||||||
|
Cibule | 1 ks
|
||||||
|
Jablko | 1-2 ks
|
||||||
|
Slanina |
|
||||||
|
Vývar |
|
||||||
|
Jablečný ocet |
|
||||||
|
Třtinový cukr |
|
||||||
|
Tymián |
|
||||||
|
Súl |
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
Máslo |
|
||||||
|
Petržel |
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky.
|
||||||
|
1. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme.
|
||||||
|
1. Na másle osmažíme cibulku.
|
||||||
|
1. Přihodíme česnek, zelí a necháme opéct.
|
||||||
|
1. Během opékání zelí přilijeme jablečný ocet, přidáme sůl, pepř, třtinový cukr a tymián. Zelí by mělo být výrazně sladko-kyselé.
|
||||||
|
1. Přilijeme vývar a necháme mírně probublávat 15-20 minut.
|
||||||
|
1. Na vedlejší pánvi si opečeme slaninu a jablka, a to oloupaná a nasekaná na asi 1cm kostky. Můžeme je zasypat cukrem a nechat je zkaramelizovat do hněda.
|
||||||
|
1. Přidáme jablka do polévky.
|
||||||
|
1. Dochutíme solí, pepřem a jablečným octem.
|
||||||
|
1. Zasypeme petželkou.
|
@ -10,7 +10,7 @@ tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "snadné", "vegetarian"]
|
|||||||
|
|
||||||
[extra]
|
[extra]
|
||||||
portions = "4"
|
portions = "4"
|
||||||
time = "45"
|
time = "50"
|
||||||
source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů"
|
source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů"
|
||||||
+++
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
@ -51,9 +51,9 @@ Sójová omáčka | 2 lžíce
|
|||||||
1. Koriandr omyjeme, osušíme a pokrájíme nadrobno.
|
1. Koriandr omyjeme, osušíme a pokrájíme nadrobno.
|
||||||
1. Cuketové nudle propláchneme, necháme chvíli okapat a osušíme.
|
1. Cuketové nudle propláchneme, necháme chvíli okapat a osušíme.
|
||||||
1. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce sezamového oleje, přidáme mrkvové a petrželové nudle a opékáme je asi 2-3 minuty.
|
1. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce sezamového oleje, přidáme mrkvové a petrželové nudle a opékáme je asi 2-3 minuty.
|
||||||
1. Mezitím na druhé pánvi rozehřejeme poslední 2 lžíce sezamového oleje a vyklopíme do ní obsah misky s marinovaným tofu, které opíkáme ze všech stran.
|
1. Mezitím na druhé pánvi rozehřejeme poslední 2 lžíce sezamového oleje a vyklopíme do ní obsah misky s marinovaným tofu, které opékáme ze všech stran. Až bude hotovo, odstavíme z plotny (tofu můžeme zatím nechat v pánvičce).
|
||||||
1. Do pánve přidáme cuketové nudle, lusky, chilli a smažíme další minutku.
|
1. Do první pánve přidáme cuketové nudle, lusky, chilli a smažíme další minutku.
|
||||||
1. Přidáme koriandrové listy, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Promícháme a udržujeme teplé.
|
1. Nakonec přisypeme pokrájené koriandrové listy a nalijeme sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Promícháme a udržujeme teplé.
|
||||||
1. Na talíře rozdělíme zeleninové nudle, na ně opečené tofu a strávníci si dle chuti mohou pokrm posypat praženými arašídy.
|
1. Na talíře rozdělíme zeleninové nudle, na ně opečené tofu a strávníci si dle chuti mohou pokrm posypat praženými arašídy.
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
BIN
content/chaliapin-steak/img.jpg
Normal file
BIN
content/chaliapin-steak/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 325 KiB |
40
content/chaliapin-steak/index.md
Normal file
40
content/chaliapin-steak/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,40 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Chaliapin Steak"
|
||||||
|
date = 2023-11-08
|
||||||
|
author = "Emil"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["maso"]
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "1"
|
||||||
|
time = "120"
|
||||||
|
source = "Shokugeki no Soma"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Název nese jméno operního zpěváka Feodora Chaliapina, který v Japonsku trpěl na bolest zubu a objednal si "extra jemný" steak. Šéfkuchař použil čerstvou cibuli na zjemnení masa.
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Hovězí steak ze svíčkové |
|
||||||
|
Cibule | 4 ks
|
||||||
|
Máslo |
|
||||||
|
Olivový olej |
|
||||||
|
Sojová omáčka |
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
Petržel |
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Maso překryjeme plastovou fólií a jemně naklepeme do tloušťky asi 8 až 10mm.
|
||||||
|
1. Z obou stran nožem vyřežeme mřížku s mezerami asi 5mm.
|
||||||
|
1. Nastrouháme dvě cibule a pokryjeme jimi obě strany masa. Šťáva z cibule zajistí jeho zjemnění.
|
||||||
|
1. Překryjeme novým kusem fólie a necháme stát minimálně 30 minut, lépe však hodinu.
|
||||||
|
1. Zbylé cibule nakrájíme na kostičky a opečeme je na másle (sauté).
|
||||||
|
1. Když jsou cibule lehce zlaté, snížíme plamen, přidáme sůl a pepř a pokračujeme, dokud není cibule nádherně zlatá.
|
||||||
|
1. Hotovou cibuli odložíme do misky.
|
||||||
|
1. Z masa odstraníme co nejvíce cibule, jednu stranu osolíme, opepříme a položíme na rozpálenou pánev s olivovým olejem.
|
||||||
|
1. Poté co jedna strana zezlátne, osolíme a opepříme i druhou stranu a smaso otočíme.
|
||||||
|
1. Když je maso medium-rare, odložíme na talíř a necháme odpočinout
|
||||||
|
1. Cibuli vrátíme do pánve, ohřejeme a přidáme lžičku sójové omáčky.
|
||||||
|
1. Hotovou cibulí pokryjeme vrchní stranu masa. Pro ozdobu můžeme v cibuli nožem vytvořit mřížku.
|
||||||
|
1. Na vrch posypeme nasekanou petržel.
|
Binary file not shown.
Before Width: | Height: | Size: 262 KiB After Width: | Height: | Size: 370 KiB |
@ -20,6 +20,7 @@ Studená voda | 2 lžíce
|
|||||||
Cibule | 1 ks
|
Cibule | 1 ks
|
||||||
Mletý pepř |
|
Mletý pepř |
|
||||||
Oregano |
|
Oregano |
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
Strouhanka | 3 lžíce
|
Strouhanka | 3 lžíce
|
||||||
|
|
||||||
Omáčka ||
|
Omáčka ||
|
||||||
@ -29,8 +30,8 @@ Bobkové listy | 3 ks
|
|||||||
Pepř | 6 kuliček
|
Pepř | 6 kuliček
|
||||||
Nové koření | 6 kuliček
|
Nové koření | 6 kuliček
|
||||||
Masox | 1 kostka
|
Masox | 1 kostka
|
||||||
Olej | 2 lžíce
|
Máslo | 2 lžíce
|
||||||
Hladká mouka | 4 lžíce
|
Hladká mouka | 2 lžíce
|
||||||
Rajský protlak | 140 g
|
Rajský protlak | 140 g
|
||||||
Cukr | 2 lžíce
|
Cukr | 2 lžíce
|
||||||
Skořice | 1 lžička
|
Skořice | 1 lžička
|
||||||
@ -47,13 +48,13 @@ Sůl |
|
|||||||
|
|
||||||
1. Do středního hrnce vlijeme vodu, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a masox. Přivedeme k varu.
|
1. Do středního hrnce vlijeme vodu, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a masox. Přivedeme k varu.
|
||||||
1. Vložíme masové kuličky a necháme 10 minut povařit.
|
1. Vložíme masové kuličky a necháme 10 minut povařit.
|
||||||
1. Kuličky vyndáme z vody. Pokud chceme, můžeme dát kuličky na 10 minut do trouby předehřáté na 250°C. Budou tím hezky křupavé.
|
1. Kuličky vyndáme z vody. Pokud chceme, můžeme dát kuličky na 10 minut do trouby předehřáté na 250°C, nebo je osmnahnout na pánvi.
|
||||||
1. Z hrnce přelijeme kořeněnou vodu přes sítko. Osobně používám skleněnou odměrku.
|
1. Z hrnce přelijeme kořeněnou vodu přes sítko. Osobně používám skleněnou odměrku.
|
||||||
1. Hrnek si vytřeme kuchyňským ubrouskem, aby nebyl mokrý (nebo vymyjeme a utřeme do sucha).
|
1. Hrnec si vytřeme kuchyňským ubrouskem, aby nebyl mokrý (nebo vymyjeme a utřeme do sucha).
|
||||||
1. Do hrnce vlijeme olej a necháme rozehřát.
|
1. V hrnci rozpustíme máslo.
|
||||||
1. Poté přidáme zbylé kostky cibule a osmahneme.
|
1. Poté přidáme zbylé kostky cibule a osmahneme.
|
||||||
1. Přisypeme mouku a mícháme (ideálně metličkou). Usmažíme tak jíšku. Mouka nesmí zhnědnout.
|
1. Přisypeme mouku a mícháme (ideálně metličkou). Usmažíme tak jíšku. Mouka nesmí zhnědnout.
|
||||||
1. Poté po malých dávkách přiléváme přecezený vývar. Další várku přiléváme až ve chvíli, když je předchozí zcela vmíchaná.
|
1. Poté po malých dávkách přiléváme přecezený vývar. Další várku přiléváme až ve chvíli, když je předchozí zcela vmíchaná.
|
||||||
1. Do tohoto základu vmícháme rajský protlak, cukr, skořici, citronovou šťávu a trochu osolíme. Dále upravíme dle chuti
|
1. Do tohoto základu vmícháme rajský protlak, cukr, skořici, citronovou šťávu a trochu osolíme. Dále upravíme dle chuti
|
||||||
1. Pokud jsme kuličky nedávali do trouby opéct, tak v tuto chvíli je přidáme do omáčky ještě zahřát.
|
1. Pokud jsme kuličky nedávali opéct, v tuto chvíli je přidáme do omáčky ještě zahřát.
|
||||||
1. Servírujeme s masovými kuličkami a těstovinami nebo třeba [rychlými hrníčkovými knedlíky](@/rychle-hrnickove-knedliky/index.md) - jak má kdo rád.
|
1. Servírujeme s masovými kuličkami a těstovinami nebo třeba [rychlými hrníčkovými knedlíky](@/rychle-hrnickove-knedliky/index.md) - jak má kdo rád.
|
||||||
|
@ -36,7 +36,7 @@ Pepř |
|
|||||||
1. Vejce si uvaříme natvrdo. Pokud máme lehce rádi lehce tekoucí žloutek, stačí vařit 6 minut.
|
1. Vejce si uvaříme natvrdo. Pokud máme lehce rádi lehce tekoucí žloutek, stačí vařit 6 minut.
|
||||||
1. Mezitím si připravíme si velkou mísu a nasypeme do ní mix salátových listů a rukolu. Pokud máme rádi menší sousta, můžeme rukolu ještě pokrájet.
|
1. Mezitím si připravíme si velkou mísu a nasypeme do ní mix salátových listů a rukolu. Pokud máme rádi menší sousta, můžeme rukolu ještě pokrájet.
|
||||||
1. Rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny.
|
1. Rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny.
|
||||||
1. Šalotku zbaíme slupky a pokrájíme na drobné kostičky.
|
1. Šalotku zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kostičky.
|
||||||
1. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokrájíme na kostičky.
|
1. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokrájíme na kostičky.
|
||||||
1. Vše pokrájené přidáme do mísy a promícháme.
|
1. Vše pokrájené přidáme do mísy a promícháme.
|
||||||
1. Do menší uzavíratelné sklenice dáme všechny ingredience na zálivku, dle chuti sůl a pepř, sklenici uzavřeme a protřepeme.
|
1. Do menší uzavíratelné sklenice dáme všechny ingredience na zálivku, dle chuti sůl a pepř, sklenici uzavřeme a protřepeme.
|
||||||
|
@ -7,7 +7,6 @@ author = "pdostal"
|
|||||||
kategorie = ["nápoje"]
|
kategorie = ["nápoje"]
|
||||||
tagy = ["alkohol"]
|
tagy = ["alkohol"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
[extra]
|
[extra]
|
||||||
portions = "1 lahev"
|
portions = "1 lahev"
|
||||||
time = "30"
|
time = "30"
|
||||||
@ -17,13 +16,13 @@ source_url = "https://www.facebook.com/zufanek/posts/pfbid034o7uw1trRsf7GdvDWmG4
|
|||||||
|
|
||||||
Ingredience ||
|
Ingredience ||
|
||||||
-|-
|
-|-
|
||||||
vaječné žloutky | 4
|
Vaječné žloutky | 4
|
||||||
moučkový cukr | 70 g
|
Moučkový cukr | 70 g
|
||||||
smetana ke šlehání | 220 ml
|
Smetana ke šlehání | 220 ml
|
||||||
Bulleit Frontier Bourbon | 220 ml
|
Bulleit Frontier Bourbon | 220 ml
|
||||||
rum Casa Eminente | 30 ml
|
Rum Casa Eminente | 30 ml
|
||||||
kvalitní brandy | 30 ml
|
Kvalitní brandy | 30 ml
|
||||||
vanilkový lusk | 1
|
Vanilkový lusk | 1
|
||||||
|
|
||||||
1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
|
1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
|
||||||
2. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
|
2. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
|
||||||
|
BIN
content/zapecena-krkovice-s-bramborem/img.jpg
Normal file
BIN
content/zapecena-krkovice-s-bramborem/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 216 KiB |
39
content/zapecena-krkovice-s-bramborem/index.md
Normal file
39
content/zapecena-krkovice-s-bramborem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,39 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Zapečená krkovice s bramborem"
|
||||||
|
date = 2023-11-21
|
||||||
|
author = "Emil"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["maso"]
|
||||||
|
tagy = ["levné", "rychlé", "snadné"]
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "6"
|
||||||
|
time = "30"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Vepřová krkovice | 6 plátků (~1 cm)
|
||||||
|
Brambory | 5 velkých kusů
|
||||||
|
Cibule | 3 velké kusy
|
||||||
|
Česnek | 1-2 stroužky
|
||||||
|
Třtinový cukr |
|
||||||
|
Niva |
|
||||||
|
Smetana |
|
||||||
|
Tymián |
|
||||||
|
Rozmarýn |
|
||||||
|
Vepřové sádlo |
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Na pánvi rozpustíme trochu sádla a osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky.
|
||||||
|
1. Když začne chytat zlatou barvu, zasypeme trochou cukru a necháme zkaramelizovat. Na chvilku přidáme i na plátky nakrájený česnek.
|
||||||
|
1. Hotovou cibuli přendáme do zapékací mísy.
|
||||||
|
1. Osolíme a opepříme jednu stranu plátků masa a na dalším sádle osmažíme do zlata. Můžeme přidat i trochu rozmarýnu a tymiánu.
|
||||||
|
1. Osolíme a opepříme druhou stranu a osmažíme.
|
||||||
|
1. Hotové maso vyložíme na cibuli.
|
||||||
|
1. Brambory pokrájené na větší měsíčky opět osolíme, opepříme, přidáme tymián, rozmarýn a osmažíme na sádle do zlatova.
|
||||||
|
1. Hotové brambory položíme na maso.
|
||||||
|
1. Dáme péct do předehřáté trouby na asi 200°C.
|
||||||
|
1. Když jsou brambory skoro hotové (ne rozvařené), zasypeme je sýrem a necháme jej rozpustit.
|
@ -1,17 +1,17 @@
|
|||||||
+++
|
+++
|
||||||
title = "Zapečená ricotta s rajčaty"
|
title = "Zapečená ricotta s rajčaty"
|
||||||
date = 2022-01-20
|
date = 2022-01-20
|
||||||
author = "Terezka"
|
author = "Terezka & Emil"
|
||||||
|
|
||||||
[taxonomies]
|
[taxonomies]
|
||||||
kategorie = ["zelenina"]
|
kategorie = ["zelenina"]
|
||||||
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
[extra]
|
[extra]
|
||||||
portions = "4"
|
portions = "4"
|
||||||
time = "40"
|
time = "40"
|
||||||
source = "Apetit Online.cz"
|
source = "Apetit"
|
||||||
|
source_url = "https://www.apetitonline.cz/recept/zapecena-ricotta"
|
||||||
+++
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
Ingredience ||
|
Ingredience ||
|
||||||
@ -20,26 +20,25 @@ Máslo | 25 g
|
|||||||
Parmezán, strouhaný | 50 g
|
Parmezán, strouhaný | 50 g
|
||||||
Cherry rajčata | 300 g
|
Cherry rajčata | 300 g
|
||||||
Česnek | 1 stroužek
|
Česnek | 1 stroužek
|
||||||
Olivový olej | 1 lžíce
|
Olivový olej |
|
||||||
Sůl |
|
Balzamikový ocet |
|
||||||
Pepř |
|
|
||||||
Ricotta | 500 g
|
Ricotta | 500 g
|
||||||
Vejce | 6 ks
|
Vejce | 6 ks
|
||||||
Zakysaná smetana | 200 g
|
Zakysaná smetana | 200 g
|
||||||
Tymián | 2 lžičky
|
Tymián | 2 lžičky
|
||||||
|
|
||||||
1. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180°C. Troubu bez horkovzduchu na 200°C.
|
1. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180°C. Troubu bez horkovzduchu na 200°C.
|
||||||
1. Zapékací formu (cca 36x24 cm) vymažeme máslem a vysypeme parmezánem.
|
1. Zapékací formu (~32x21 cm) vymažeme máslem a vysypeme parmezánem.
|
||||||
1. Připravíme si pečící plech (klidně menší) a vyložíme pečícím papírem.
|
1. Připravíme si pečící plech a vyložíme jej pečícím papírem.
|
||||||
1. Rajčátka překrájíme na poloviny a přesuneme do střední mísy.
|
1. Rajčátka překrájíme na poloviny a přesuneme do střední mísy.
|
||||||
1. Česnek rozdrtíme plochou nože a pokrájíme na velmi malé kostičky. Přidáme k rajčátkům.
|
1. Česnek rozdrtíme plochou nože, pokrájíme a přidáme k rajčátkům.
|
||||||
1. Přilijeme olej, osolíme, opepříme, promícháme a přesypeme na připravený pečící plech.
|
1. Přilijeme olej, osolíme, opepříme, zakapeme balzamikovým octem, promícháme a přesypeme na připravený pečící plech.
|
||||||
1. Plech dáme do trouby na 15 minut.
|
1. Plech dáme do trouby na 15 minut.
|
||||||
1. Mezitím si vyšleháme ricottu s vejci.
|
1. Mezitím si vyšleháme ricottu s vejci.
|
||||||
1. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
|
1. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
|
||||||
1. Přisypeme 1 lžičku tymiánu, osolíme a opepříme.
|
1. Přisypeme 1 lžičku tymiánu, osolíme a opepříme.
|
||||||
1. Směs vlijeme do vymazané formy.
|
1. Směs vlijeme do vymazané formy.
|
||||||
1. Hotová rajčátka přendáme na směs. Troubu nevypínáme.
|
1. Hotová rajčátka přendáme na směs.
|
||||||
1. Posypeme zbylou lžičkou tymiánu a vložíme do trouby.
|
1. Posypeme zbylou lžičkou tymiánu, zakapeme oliovovým olejem a vložíme do trouby.
|
||||||
1. Pečeme 20-25 minut.
|
1. Pečeme ~20 minut, dokud se směs nezpevní.
|
||||||
1. Servírovat můžeme teplé, například se salátkem, nebo i studené.
|
1. Servírovat můžeme teplé, například se salátkem, nebo i studené.
|
31
readme.md
Normal file
31
readme.md
Normal file
@ -0,0 +1,31 @@
|
|||||||
|
Webové stránky s recepty postavené na generátoru [Zola](https://www.getzola.org/).
|
||||||
|
|
||||||
|
## Příprava pro vývoj
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Nainstalovat [Zolu](https://www.getzola.org/)
|
||||||
|
1. Naklonovat repozitář, například `git clone git@git.0x45.cz:em/receptty.org.git`
|
||||||
|
1. Spustit Zolu pro vývoj: `zola serve`, nebo vygenerovat statické HTML: `zola build`
|
||||||
|
|
||||||
|
## Jak přidat recept
|
||||||
|
|
||||||
|
Ve složce `content` stačí vytvořit novou složku. Její název bude zároveň URL budoucího receptu. Ve složce s receptem musí být soubor `index.md`, který obsahuje header:
|
||||||
|
|
||||||
|
```
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Název receptu"
|
||||||
|
date = 2024-01-01
|
||||||
|
author = "Autor"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["category"]
|
||||||
|
tagy = ["tag1", "tag2"]
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "1"
|
||||||
|
time = "120"
|
||||||
|
source = "Název zdroje"
|
||||||
|
source_url = "URL zdroje"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
```
|
||||||
|
|
||||||
|
Taxonomie a metadata v sekci `[extra]` jsou nepovinná. Součástí složky může být zároveň obrázek s názvem `img.jpg`, který se použije pro náhled receptu.
|
@ -7,6 +7,7 @@
|
|||||||
<title>{% block title %}{{ config.title }}{% endblock title %}</title>
|
<title>{% block title %}{{ config.title }}{% endblock title %}</title>
|
||||||
<link rel="stylesheet" href="{{ get_url(path="/style.css") }}" type="text/css">
|
<link rel="stylesheet" href="{{ get_url(path="/style.css") }}" type="text/css">
|
||||||
<link rel="stylesheet" href="{{ get_url(path="/icons.css") }}" type="text/css">
|
<link rel="stylesheet" href="{{ get_url(path="/icons.css") }}" type="text/css">
|
||||||
|
{% block head_extra %}{% endblock head_extra %}
|
||||||
</head>
|
</head>
|
||||||
<body>
|
<body>
|
||||||
<nav>
|
<nav>
|
||||||
|
@ -10,21 +10,25 @@
|
|||||||
{% endif %}
|
{% endif %}
|
||||||
>
|
>
|
||||||
<a href="{{ recipe.permalink }}">
|
<a href="{{ recipe.permalink }}">
|
||||||
{% set_global image = "../static/temp.jpg" %}
|
<div class="image" style="background-image: url('{{ macro::recipe_preview_image(recipe=recipe) }}')"></div>
|
||||||
{% for asset in recipe.assets %}
|
|
||||||
{% if asset is matching("[img.](jpg|png)$") %}
|
|
||||||
{% set_global image = asset %}
|
|
||||||
{% break %}
|
|
||||||
{% endif %}
|
|
||||||
{% endfor %}
|
|
||||||
{% set image = resize_image(path=image, width=300, height=300, op="fill") %}
|
|
||||||
<div class="image" style="background-image: url('{{ image.url }}')"></div>
|
|
||||||
<div class="title">{{ recipe.title }}</div>
|
<div class="title">{{ recipe.title }}</div>
|
||||||
{% if recipe.date %}<span class="date">{{ recipe.date | date(format="%d.%m.%Y") }}</span>{% endif %}
|
{% if recipe.date %}<span class="date">{{ recipe.date | date(format="%d.%m.%Y") }}</span>{% endif %}
|
||||||
</a>
|
</a>
|
||||||
</article>
|
</article>
|
||||||
{% endmacro print_recipe %}
|
{% endmacro print_recipe %}
|
||||||
|
|
||||||
|
{% macro recipe_preview_image(recipe) %}
|
||||||
|
{%- set_global image = "../static/temp.jpg" %}
|
||||||
|
{%- for asset in recipe.assets %}
|
||||||
|
{%- if asset is matching("[img.](jpg|png)$") %}
|
||||||
|
{%- set_global image = asset %}
|
||||||
|
{%- break %}
|
||||||
|
{%- endif %}
|
||||||
|
{%- endfor %}
|
||||||
|
{%- set image = resize_image(path=image, width=300, height=300, op="fill") %}
|
||||||
|
{{- image.url -}}
|
||||||
|
{% endmacro recipe_preview_image %}
|
||||||
|
|
||||||
{% macro pagination() %}
|
{% macro pagination() %}
|
||||||
{% if paginator.previous %}
|
{% if paginator.previous %}
|
||||||
<a href="{{ paginator.previous }}"><span class="icon icon-arrow-left2"></span></a>
|
<a href="{{ paginator.previous }}"><span class="icon icon-arrow-left2"></span></a>
|
||||||
|
@ -1,6 +1,12 @@
|
|||||||
{% extends "base.html" %}
|
{% extends "base.html" %}
|
||||||
|
|
||||||
{% block title %}{{ config.title }} — {{ page.title }}{% endblock title %}
|
{% block title %}{{ config.title }} — {{ page.title }}{% endblock title %}
|
||||||
|
{% block head_extra %}
|
||||||
|
<meta property="og:title" content="{{ page.title }}">
|
||||||
|
<meta property="og:url" content="{{ config.base_url }}">
|
||||||
|
<meta property="og:image" content="{{ macro::recipe_preview_image(recipe=page) }}">
|
||||||
|
<meta property="og:type" content="article">
|
||||||
|
{% endblock head_extra %}
|
||||||
|
|
||||||
{% block content %}
|
{% block content %}
|
||||||
<main class="recipe">
|
<main class="recipe">
|
||||||
|
Reference in New Issue
Block a user