Update 'content/rajska-omacka/index.md'
continuous-integration/drone/push Build is passing Details

This commit is contained in:
Emil Miler 2023-11-22 15:53:02 +01:00
parent cc6f9ee8b6
commit 1a50b689e8
1 changed files with 6 additions and 6 deletions

View File

@ -29,8 +29,8 @@ Bobkové listy | 3 ks
Pepř | 6 kuliček
Nové koření | 6 kuliček
Masox | 1 kostka
Olej | 2 lžíce
Hladká mouka | 4 lžíce
Máslo | 2 lžíce
Hladká mouka | 2 lžíce
Rajský protlak | 140 g
Cukr | 2 lžíce
Skořice | 1 lžička
@ -47,13 +47,13 @@ Sůl |
1. Do středního hrnce vlijeme vodu, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a masox. Přivedeme k varu.
1. Vložíme masové kuličky a necháme 10 minut povařit.
1. Kuličky vyndáme z vody. Pokud chceme, můžeme dát kuličky na 10 minut do trouby předehřáté na 250°C. Budou tím hezky křupavé.
1. Kuličky vyndáme z vody. Pokud chceme, můžeme dát kuličky na 10 minut do trouby předehřáté na 250°C, nebo je osmnahnout na pánvi.
1. Z hrnce přelijeme kořeněnou vodu přes sítko. Osobně používám skleněnou odměrku.
1. Hrnek si vytřeme kuchyňským ubrouskem, aby nebyl mokrý (nebo vymyjeme a utřeme do sucha).
1. Do hrnce vlijeme olej a necháme rozehřát.
1. Hrnec si vytřeme kuchyňským ubrouskem, aby nebyl mokrý (nebo vymyjeme a utřeme do sucha).
1. V hrnci rozpustíme máslo.
1. Poté přidáme zbylé kostky cibule a osmahneme.
1. Přisypeme mouku a mícháme (ideálně metličkou). Usmažíme tak jíšku. Mouka nesmí zhnědnout.
1. Poté po malých dávkách přiléváme přecezený vývar. Další várku přiléváme až ve chvíli, když je předchozí zcela vmíchaná.
1. Do tohoto základu vmícháme rajský protlak, cukr, skořici, citronovou šťávu a trochu osolíme. Dále upravíme dle chuti
1. Pokud jsme kuličky nedávali do trouby opéct, tak v tuto chvíli je přidáme do omáčky ještě zahřát.
1. Pokud jsme kuličky nedávali opéct, v tuto chvíli je přidáme do omáčky ještě zahřát.
1. Servírujeme s masovými kuličkami a těstovinami nebo třeba [rychlými hrníčkovými knedlíky](@/rychle-hrnickove-knedliky/index.md) - jak má kdo rád.