forked from em/receptty.org
		
	Další recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										42
									
								
								content/rajcatovy-krem-s-mrkvi/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										42
									
								
								content/rajcatovy-krem-s-mrkvi/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,42 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Rajčatový krém s mrkví"
 | 
			
		||||
date = 2021-05-16
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["polévky"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "40"
 | 
			
		||||
source = "kniha Jíme zdravě na jaře"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Mrkev | 350 g
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Česnek | 3 stroužky
 | 
			
		||||
Olivový olej | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Zeleninový vývar | 600 ml
 | 
			
		||||
Krájená loupaná rajčata | 1 plechovka (400 g)
 | 
			
		||||
Bílý vinný ocet | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Máslo | 15 g
 | 
			
		||||
Balkánský sýr | 100 g
 | 
			
		||||
Oregano, čerstvé | na ozdobení
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Pepř |
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 
 | 
			
		||||
 Mrkev, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Následně si při-pravte větší hrnec, na středním plameni v něm rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou mrkev a cibuli a vše opékejte 5–6 minut na středním plameni. Poté do hrnce přidejte nakrájený česnek a vše opékejte další 1–2 minuty. Následně do hrnce přidejte zeleninový vývar, krájená rajčata z plechovky, vinný ocet, sůl a pepř, ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a celou směs vařte 15–16 minut do změknutí zeleniny.Po uvedené době vypněte ohřev, přidejte do hrnce máslo, připravte si tyčový mixér a celý obsah hrnce rozmixujte na hladký krém. Rozmixovanou směs ještě podle chuti dosolte a dopepřete a následně ji rozdělte do 4 talířů. Nakonec do každé porce polévky rozdrobte balkánský sýr, jednotlivé porce ozdobte čerstvým oreganem a podávejte s kvasovým chlebem.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 | 
			
		||||
1. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci oĺivového oleje a přidáme mrkev a cibuli. Opékáme 5-6 minut.
 | 
			
		||||
1. Poté přisypeme česnek a pár minut znovu opékáme.
 | 
			
		||||
1. Přilijeme vývar, rajčata z plechovky, vinný ocet, sůl a pepř. Vše promícháme, přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme 15 minut.
 | 
			
		||||
1. Přidáme máslo a ručním mixérem rozmixujeme na hladký krém.
 | 
			
		||||
1. Dle chuti dosolíme a dopepříme.
 | 
			
		||||
1. Krém rozdělíme do talířů, nadrobíme na něj balkánský sýr, ozdobíme čerstvým oreganem a podávat můžeme například s čerstvým kvalitním pečivem.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user