forked from em/receptty.org
		
	Císařský trhanec
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										66
									
								
								content/cisarsky-trhanec-s-bylinkovym-tvarohem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										66
									
								
								content/cisarsky-trhanec-s-bylinkovym-tvarohem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,66 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Císařský trhanec s bylinkovým tvarohem"
 | 
			
		||||
date = 2021-04-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["Maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["rychlé", "z jednoho hrnce"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "2"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "kuchařka Vaříme pro celou rodinu"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Bylinkový tvaroh ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Ředkvičky | 1/2 svazku
 | 
			
		||||
Smetanový tvaroh | 150 g
 | 
			
		||||
Mléko | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Pepř |
 | 
			
		||||
Pálivá mletá paprika | 1 malá špetka
 | 
			
		||||
Pažitka, pokrájená | 3 lžíce
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Trhanec ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Jarní cibulka | 2 ks
 | 
			
		||||
Slanina, vcelku | 100 g
 | 
			
		||||
2 vejce | 
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Pepř | 
 | 
			
		||||
Muškátový oříšek | 
 | 
			
		||||
Mléko | 225 ml 
 | 
			
		||||
Mouka | 125 g
 | 
			
		||||
Prášek do pečiva |1 malá špetka
 | 
			
		||||
Máslo | 4 lžíce 
 | 
			
		||||
 
 | 
			
		||||
### Bylinkový tvaroh
 | 
			
		||||
1. Čedkvičky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
 | 
			
		||||
1. V míse promícháme tvaroh s mlékem, solí, pepřem, mletou pálivou paprikou.
 | 
			
		||||
1. Přisypeme pokrájené ředkvičky a pažitku.
 | 
			
		||||
1. Vše promícháme a necháme zatím uležet v lednici.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Císařský trhanec
 | 
			
		||||
1. Jarní cibulku si nakrájíme na kolečka a prozatím přesypeme do mističky.
 | 
			
		||||
1. Slaninu nakrájíme na kostičky a také zatím přesypeme do mističky.
 | 
			
		||||
1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh a vložíme zatím do lednice.
 | 
			
		||||
1. V míse rozmícháme žloutky se solí, pepřem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a mlékem.
 | 
			
		||||
1. Mouku a prášek do pečiva přisypeme k mléčné směsi a promícháme. Těsto zatím necháme odpočinout.
 | 
			
		||||
1. Rozehřejeme si nasucho pánev a osmahneme na ní slaninu (pokud by byla příliš libová, přidáme trošku másla). Opečenou slaninu  vyndáme z výpeku vrátíme zpátky do mističky.
 | 
			
		||||
1. Na výpeku krátce osmahneme cibulku (opět případně přidáme trochu másla). Polovinu hotové cibulky vrátíme do mističky, polovinu nasypeme do těsta.
 | 
			
		||||
1. Do odpočatého těsta lehce vmícháme sníh.
 | 
			
		||||
1. Na použité pánvi si rozehřejeme 2 lžíce másla a vlijeme na něj těsto. 
 | 
			
		||||
1. Smažíme dozlatova, z každé strany asi 4 minuty.
 | 
			
		||||
1. Silnou placku pak vařečkou natháme na menší kusy.
 | 
			
		||||
1. Do trhance dáme zbylé 2 lžíce másla a promícháme, aby se rozpustilo a vsáklo do všech kousků.
 | 
			
		||||
1. Trhanec posypeme slaninou a jarní cibulkou a naposledy promícháme.
 | 
			
		||||
1. Podáváme s bylinkovým tvarohem.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Při vaření pro 4 strávníky, uděláme dvojitou dávku a k opékání trhance jsou pak potřeba 2 pánve a těsto na ně rozdělit. Stejně tak pak cibulku a slaninu.
 | 
			
		||||
- Pokud plánujeme dát trhanec jako hlavní jídlo k obědu, tak k tomu doporučuji uvařit například zastřené vejce. Jinak pokrm sám o sobě je dost sytý.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user