From df6b668c32dc878a48989f40fd15b0133bf6d856 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: =?UTF-8?q?Terezka=20Tich=C3=A1?= <2t@cocaine.ninja> Date: Sun, 16 May 2021 22:40:45 +0200 Subject: [PATCH] =?UTF-8?q?Dal=C5=A1=C3=AD=20recepty?= MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit --- .../index.md | 47 +++++++++++ content/bramborove-noky-se-zampiony/index.md | 40 ++++++++++ content/budapestska-pomazanka/index.md | 36 +++++++++ content/bylinkovy-caj/index.md | 28 +++++++ content/hermelinova-pomazanka/index.md | 32 ++++++++ .../index.md | 41 ++++++++++ content/rajcatovy-krem-s-mrkvi/index.md | 42 ++++++++++ content/sopsky-salat/index.md | 33 ++++++++ .../index.md | 78 +++++++++++++++++++ content/testoviny-se-syrovou-omackou/index.md | 36 +++++++++ 10 files changed, 413 insertions(+) create mode 100644 content/asijska-polevka-s-hlivou-a-zazvorem/index.md create mode 100644 content/bramborove-noky-se-zampiony/index.md create mode 100644 content/budapestska-pomazanka/index.md create mode 100644 content/bylinkovy-caj/index.md create mode 100644 content/hermelinova-pomazanka/index.md create mode 100644 content/pecene-brambory-s-jamon-a-zastrenym-vejcem/index.md create mode 100644 content/rajcatovy-krem-s-mrkvi/index.md create mode 100644 content/sopsky-salat/index.md create mode 100644 content/svickova-neboli-hovezi-na-smetane/index.md create mode 100644 content/testoviny-se-syrovou-omackou/index.md diff --git a/content/asijska-polevka-s-hlivou-a-zazvorem/index.md b/content/asijska-polevka-s-hlivou-a-zazvorem/index.md new file mode 100644 index 0000000..85f7fc0 --- /dev/null +++ b/content/asijska-polevka-s-hlivou-a-zazvorem/index.md @@ -0,0 +1,47 @@ ++++ +title = "Asijská polévka s hlívou a zázvorem" +date = 2021-05-16 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["polévky"] +tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "vegetarian"] + + +[extra] +portions = "4" +time = "30" +source = "Albert 02/2021" ++++ + +Ingredience || +-|- +Sójová omáčka | 75 ml +Slunečnicový olej | 45 ml +Mletý římský kmín | 1/2 lžičky +Mletý koriandr | 1/4 lžičky +Sušený česnek | 1/4 lžičky +Tofu natural | 1 balení +Zázvor, čerstvý | asi 2 cm +Česnek | 1 stroužek +Hlíva ústřičná | 150 g +Zeleninový vývar | 800 ml +Mrkev | 1 ks +Pórek | 1/3 ks +Sůl | +Jarní cibulka | 2 svazky +Bílý sezam | 4 lžičky + +1. V misce smícháme 60 ml sójové omáčky, 30 ml oleje, římský kmín, koriandr a česnek. Promícháme. +1. Tofu nakrájíme na kostičky, vložíme do misky se směsí, promícháme a necháme marinovat. +1. Zázvor oloupeme (nejlépe to jde lžičkou) a nastrouháme najemno. Dáme do malé mističky a prolisujeme k němu oloupaný stroužek česneku. +1. Hlívu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. +1. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké kratší nudličky. +1. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka či půlkolečka. +1. Jarní cibulku nakrájíme našikmo na silnější kolečka. +1. Připravíme si hrnec a nalijeme do něj zbylých 15 ml oleje. Vsypeme do něj obsah mističky se zázvorem a česnekem. Mícháme a opékáme asi 30 vteřin na mírném plameni. +1. Poté přidáme hlívu zvýšíme teplotu a opékáme 3 minuty. +1. Přilijeme vývar, zbylých 15 ml sójové omáčky, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. +1. Rozehřejeme si nasucho pánev a vsypeme do ní tofu i s marinádou. Opékáme ze všech stran asi 5 minut. +1. Do polévky vložíme mrkev a pórek a povaříme další 2 minuty. Ochutnáme a případně dosolíme (doporučuji jen trošku, protože tofu bude hodně slané). +1. Do misky nalijeme sběračku či dvě polévky, přidáme tofu, posypeme jarní cibulkou a sezamovými semínky. Pokud zbyla mrkvová nať můžeme ji omýt a polévku ještě ozdobit natí. \ No newline at end of file diff --git a/content/bramborove-noky-se-zampiony/index.md b/content/bramborove-noky-se-zampiony/index.md new file mode 100644 index 0000000..bec749c --- /dev/null +++ b/content/bramborove-noky-se-zampiony/index.md @@ -0,0 +1,40 @@ ++++ +title = "Bramborové noky se žampiony" +date = 2021-05-16 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["těstoviny a rýže"] +tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] + + +[extra] +portions = "4" +time = "30" +source = "MaminčinyRecepty.cz" ++++ + +Ingredience || +-|- +Žampiony | 300 g +Bramborové těsto v prášku | 1 sáček (400 g) +Máslo | 2 lžíce +Sůl | +Kmín | +Tymián | 1 špetka +Smetana | 400 ml +Niva | 150 g +Sůl | +Pažitka, pokrájená | + +1. Pokud máme čerstvé žampiony, tak je očistíme a nakrájíme na tenké proužky. +1. Těsto připravíme dle návodu. Rozdělíme na čtyři díly, z každého dílu vytvoříme dlouhou tenkou nudli, kterou pokrájíme na malé nočky, asi 1 cm dlouhé. Rozložíme na tác tak, aby se na sebe přiliš nelepily a zatím necháme stranou. +1. Ve velkém hrnci začneme vařit vodu na noky. +1. Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm do změknutí žampiony. Trochu osolíme, lehce okmínujeme a posypeme trochou tymiánu. +1. Žampiony zalijeme smetanou, nadrobíme k nim nivu a na mírném ohni povaříme asi 5 minut, aby se niva rozpustila. V případě potřeby můžeme trochu dosolit. +1. Voda na noky by se již měla vařit. Nasypeme do ní asi lžičku soli a všechny noky. Povaříme asi 5 minut. +1. Omáčku i noky bychom měli mít hotové zhruba ve stejnou chvíli. Noky slijeme a trochu propláchneme vodou. Pokud chceme, můžeme omáčku přilít k nokům a promíchat. Jinak dáme na talíř trochu noků, zalijeme asi sběračkou omáčky a ozdobíme pažitkou. + +### Tipy + +- Pro rychlejší přípravu pokrmu můžeme využít žampiony mražené krájené, ideálně balíček 350 g. Postupujeme stejně, jen možná pustí více přebytečné vody, takže je potřeba pohlídat, aby se všechna vypařila. \ No newline at end of file diff --git a/content/budapestska-pomazanka/index.md b/content/budapestska-pomazanka/index.md new file mode 100644 index 0000000..b15c71b --- /dev/null +++ b/content/budapestska-pomazanka/index.md @@ -0,0 +1,36 @@ ++++ +title = "Budapešťská pomazánka" +date = 2021-05-16 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["pomazánky"] +tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "vegetarian"] + + +[extra] +portions = "4" +time = "15" +source = "" ++++ + +Ingredience || +-|- +Tvaroh polotučný | 250 g +Změklé máslo | 1 lžíce +Smetana | až 4 lžíce +Kapie (viz tipy) | 1 ks +Jarní cibulka | 1 stonek +Mletá sladká paprika | 1 lžička +Sůl | + +1. Do mísy vložíme tvaroh, máslo a 2 lžíce smetany. Umícháme dohladka - ručním šlehačem vyšleháme nebo stěrkou utřeme. +1. Kapii nakrájíme na malé kostičky, jarní cibulku na tenké kroužky a přidáme k tvarohu a promícháme. +1. Přidáme mletou papriku, dle chuti osolíme a promícháme. +1. Pokud je konzistence moc hustá, můžeme dolít zbylé dvě lžíce smetany. +1. Můžeme nechat chvíli uležet v lednici nebo podávat rovnou. + + +### Tipy + +- Kapie může být čerstvá - pokud je velká, bude stačit polovina. Taktéž můžeme využít nakládanou ve sladkokyselém nálevu. Ṕokud máme obě varianty, můžeme namíchat (má nejčastější volba). \ No newline at end of file diff --git a/content/bylinkovy-caj/index.md b/content/bylinkovy-caj/index.md new file mode 100644 index 0000000..43e7fc5 --- /dev/null +++ b/content/bylinkovy-caj/index.md @@ -0,0 +1,28 @@ ++++ +title = "Bylinkový čaj" +date = 2021-05-16 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["nápoje"] +tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "vegetarian"] + + +[extra] +portions = "1 litr" +time = "15" +source = "Albert 02/2021" ++++ + +Ingredience || +-|- +Voda | 1 litr +Čerstvý rozmarýn | 1 snítka +Čerstvý tymián | 2 snítky +Čerstvá máta | 2 snítky +Med | dle potřeby + +1. Vodu zahřejeme ve varné konvici na 80°C. +1. Přelijeme do konvičky, vložíme bylinky a necháme 10 minut louhovat. +1. Bylinky vyndáme a můžeme osladit medem dle chuti. +1. Můžeme podávat teplý i studený (s kostkami ledu je osvěžující). \ No newline at end of file diff --git a/content/hermelinova-pomazanka/index.md b/content/hermelinova-pomazanka/index.md new file mode 100644 index 0000000..e40b018 --- /dev/null +++ b/content/hermelinova-pomazanka/index.md @@ -0,0 +1,32 @@ ++++ +title = "Hermelínová pomazánka" +date = 2021-05-16 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["pomazánky"] +tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] + + +[extra] +portions = "4" +time = "15" +source = "Albert 02/2021" ++++ + +Ingredience || +-|- +Hermelín | 100 g +Pomazánkové máslo | 200 g +Plnotučné mléko | 50 ml +Muškátový oříšek, mletý | 1 špetka +Sůl | +Pepř | +Vlašské ořechy | 30 g +Hladkolistá petržel, krájená | 1 hrst + +1. Do misky nahrubo nastrouháme hermelín. +1. Přidáme pomazánkové máslo, asi plovinu mléka, muškátový oříšek, trošku soli a pepře. Vymícháme v hladkou pomazánku. +1. Ořechy nasekáme najemno a společně s petrželkou přidáme do misky. +1. Vše promícháme, dle potřeby dochutíme a můžeme doředit zbytkem mléka pro méně hustou konzistenci. +1. Podáváme s čerstvým pečivem dle výběru. \ No newline at end of file diff --git a/content/pecene-brambory-s-jamon-a-zastrenym-vejcem/index.md b/content/pecene-brambory-s-jamon-a-zastrenym-vejcem/index.md new file mode 100644 index 0000000..e24a7cc --- /dev/null +++ b/content/pecene-brambory-s-jamon-a-zastrenym-vejcem/index.md @@ -0,0 +1,41 @@ ++++ +title = "Pečené brambory s jamon a zastřeným vejcem" +date = 2021-05-16 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["zelenina"] +tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené"] + + +[extra] +portions = "4" +time = "30" +source = "Albert 03/2021" ++++ + +Ingredience || +-|- +Brambory (typ B) | 600g +Sůl | +Pepř | +Olivový olej | 2 lžíce +Sušená šunka Jamon Serrano | 200 g +Čerstvá petrželka, nakrájená | 1 hrst + +Zastřená vejce || +-|- +Ocet | 2 lžíce +Vejce | 4 ks + +### Pečené brambory +1. Troubu předehřejeme na 200°C. +1. Brambory omyjeme, nakrájíme na měsíčky a vložíme do zapékací mísy nebo na pečící plech. Osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme. Rozprostřeme a pečeme 20 minut. +1. Jamon natrháme a na poslední 3 minuty je přidáme k bramborám. + +### Zastřená vejce +1. V rendlíku přivedeme k varu vodu, osolíme, opepříme a přilijeme ocet. +1. Zamícháme a do středu víru opetrně rozklepneme 1 vejce. +1. Po 3-4 minutách je vyjmeme děrovanou naběračkou a vložíme na talíř vyložený papírovou utěrkou. +1. Postup opakujeme se všemi vejci. +1. Na talíře rozdělíme opečené brambory se šunkou, položíme na ně vejce a posypeme pažitkou. \ No newline at end of file diff --git a/content/rajcatovy-krem-s-mrkvi/index.md b/content/rajcatovy-krem-s-mrkvi/index.md new file mode 100644 index 0000000..5003dde --- /dev/null +++ b/content/rajcatovy-krem-s-mrkvi/index.md @@ -0,0 +1,42 @@ ++++ +title = "Rajčatový krém s mrkví" +date = 2021-05-16 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["polévky"] +tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"] + + +[extra] +portions = "4" +time = "40" +source = "kniha Jíme zdravě na jaře" ++++ + +Ingredience || +-|- +Mrkev | 350 g +Cibule | 1 ks +Česnek | 3 stroužky +Olivový olej | 1 lžíce +Zeleninový vývar | 600 ml +Krájená loupaná rajčata | 1 plechovka (400 g) +Bílý vinný ocet | 2 lžíce +Máslo | 15 g +Balkánský sýr | 100 g +Oregano, čerstvé | na ozdobení +Sůl | +Pepř | + + + Mrkev, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Následně si při-pravte větší hrnec, na středním plameni v něm rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou mrkev a cibuli a vše opékejte 5–6 minut na středním plameni. Poté do hrnce přidejte nakrájený česnek a vše opékejte další 1–2 minuty. Následně do hrnce přidejte zeleninový vývar, krájená rajčata z plechovky, vinný ocet, sůl a pepř, ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a celou směs vařte 15–16 minut do změknutí zeleniny.Po uvedené době vypněte ohřev, přidejte do hrnce máslo, připravte si tyčový mixér a celý obsah hrnce rozmixujte na hladký krém. Rozmixovanou směs ještě podle chuti dosolte a dopepřete a následně ji rozdělte do 4 talířů. Nakonec do každé porce polévky rozdrobte balkánský sýr, jednotlivé porce ozdobte čerstvým oreganem a podávejte s kvasovým chlebem. + + +1. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. +1. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci oĺivového oleje a přidáme mrkev a cibuli. Opékáme 5-6 minut. +1. Poté přisypeme česnek a pár minut znovu opékáme. +1. Přilijeme vývar, rajčata z plechovky, vinný ocet, sůl a pepř. Vše promícháme, přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme 15 minut. +1. Přidáme máslo a ručním mixérem rozmixujeme na hladký krém. +1. Dle chuti dosolíme a dopepříme. +1. Krém rozdělíme do talířů, nadrobíme na něj balkánský sýr, ozdobíme čerstvým oreganem a podávat můžeme například s čerstvým kvalitním pečivem. \ No newline at end of file diff --git a/content/sopsky-salat/index.md b/content/sopsky-salat/index.md new file mode 100644 index 0000000..20ffa78 --- /dev/null +++ b/content/sopsky-salat/index.md @@ -0,0 +1,33 @@ ++++ +title = "Šopský salát" +date = 2021-05-16 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["zelenina"] +tagy = ["bezlepkové", "levné", "salát", "snadné", "vegetarian"] + + +[extra] +portions = "4" +time = "15 min + odležení 30" +source = "" ++++ + + +Ingredience || +-|- +Cibule červená | 2 ks +Okurka salátová | 2 ks +Rajčata | 600 g +Paprika (červená / žlutá) | 600 g +Olivový olej | 50-70 ml +Citronová šťáva | +Sůl | +Balkánský sýr | 500 g + +1. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli na tenké půlkroužky. Někdo má rád drobnější, někdo zase větši kusy. Nakrájejte dle své libosti. +1. Zeleninu nasypeme do větší mísy. Dle chuti zalijeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. +1. Opatrně vše promícháme a necháme odležet v lednici. Ideálně hodinu, aby se chutě prolnuly. V případě nouze však můžeme vyndat dříve. +1. Balkánský sýr rozdrobíme do misky a jemně promícháme. +1. Salát podáváme s čerstvým pečivem. \ No newline at end of file diff --git a/content/svickova-neboli-hovezi-na-smetane/index.md b/content/svickova-neboli-hovezi-na-smetane/index.md new file mode 100644 index 0000000..1b6b98f --- /dev/null +++ b/content/svickova-neboli-hovezi-na-smetane/index.md @@ -0,0 +1,78 @@ ++++ +title = "Svíčková neboli hovězí na smetaně" +date = 2021-05-16 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["maso"] +tagy = ["bezlepkové", "omáčka", "pečené"] + + +[extra] +portions = "4" +time = "300" +source = "KuchařkaProDceru.cz" ++++ + +Pečené maso || +-|- +Špek | 100 g +Hovězí zadní (kýta) | 800 g +Sůl | +Pepř | +Cibule | 2 ks +Mrkev | 2-3 ks +Celer, středně velký | 1/2 ks +Petržel | 1-2 ks +Máslo | 2 lžíce +Sádlo | 2 lžíce +Cukr | 3 lžíce +Ocet | 2-3 lžíce +Hořčice | 1 lžíce +Hovězí vývar (nebo voda) | 500 ml +Černý pepř | 5 kuliček +Nové koření | 5 kuliček +Bobkový list | 1 ks + +Omáčka || +-|- +Máslo | 25 g +Hladká mouka | 25 g +Citronová šťáva | z 1/2 ks +Sůl | +Pepř | +Smetana ke šlehání | 200 ml + +### Příprava masa +1. Špek nakrájíme na špalíčky (ideálně devět kousků) asi 1 cm silné a konce seřízneme do špičky. Dáme uležet do mrazáku (ideálně na hodinu), aby do masa hezky vklouzly. +1. Maso očistíme od viditelných blán, naklepeme ze všech stran paličkou a rukama zformujeme do původního tvaru. +1. Dlouhým nožem uděláme do masa díry (taktéž ideálně devět) - vodorovně s podložkou a po vlákně masa. Koncem vařečky můžeme díry rozšířit. Do těchto dír poté protýkáme (nikoli špikujeme) zmrzlé špalíčky špeku špičkou napřed. +1. Přečnívající konce špeku odřízneme. +1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si zapékací mísu s poklicí (pokud nemáme, pomůže alobal). +1. Maso osolíme, opepříme a svážeme do válečku. +1. Cibuli oloupeme, mrkev, celer a petržel omyjeme (můžeme oškrábat). Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kostičky. +1. V hrnci rozpustíme máslo a sádlo. Maso vložíme do hrnce a velmi zprudka osmahneme ze všech stran. Opečené maso přendáme do pekáčku. +1. Do výpeku nasypeme mrkev, celer a petržel. Restujeme do zezlátnutí. +1. Poté přidáme cibuli a dále restujeme do zezlátnutí cibule. Zelenina se nesmí začít připékat, jinak vše zhořkne. Pokud by se začala lepit na dno hrnce, podlijeme několika lžícemi vody. +1. Zezlátlou zeleninu zasypeme cukrem a necháme ho asi 30-60 sekund karamelizovat. +1. Přilijeme ocet a necháme ho vyvařit. +1. Přidáme hořčici a podlijeme vývarem (pokud nemáme poctivý vývar radši dáme vodu, a nebudeme to kazit kostkou). +1. Obsah hrnce zahřejeme k varu a přilijeme do pekáčku k masu. Přidáme černý pepř, nové koření a bobkový list. +1. Přiklopíme poklicí a vložíme do trouby na 2 hodiny (max 2,5 h). Každých 30 minut maso otočíme. Upečené maso poznáme jedině tak, že kousek ukrojíme a ochutnáme. +1. Z pekáčku vyjmeme maso, poližíme ho na talíř a vložíme zpět do trouby. Trouba je již vypnutá a vychládá, ideální teplota je 80-100°C. + +### Příprava omáčky +1. Šťávu ze směsi přecedíme a dáme zatím stranou. +1. Zeleninu propasírujeme do misky. +1. Do hrnce (může být ten samý v jakém se osmahlo maso) vložíme máslo a rozehřejeme ho. +1. K máslu přisypeme mouku a metličkou vymícháme hladkou jíšku. Chvíli smažíme, aby byla světle hnědá. +1. Přilijeme asi polovinu scezené šťávy a metličkou rozmícháme dohladka. Poté přilijeme zbytek šťávy, přidáme propasírovanou zeleninu a zamícháme. Za občasného mícháme vaříme 20 minut. +1. Omáčku ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. +1. Úplně na závěr přilijeme smetanu. Již nevaříme, pouze zahřejeme (nechceme, aby se nám smetana v omáčce srazila). +1. Maso vyndáme z trouby, zbavíme ho provázků a nakrájíme na tenčí plátky. +1. Na talíř nalijeme trochu omáčky, položíme do něj plátek masa a jako příloha se nejvíce hodí několik plátků knedlíku. Ozdobit můžeme plátkem šlehačkou a plátkem citronu nebo lžičkou sladkých brusinek. + +### Tipy + +- Vyzkoušeno i s kořenovou zeleninou na svíčkovou (mraženou). +- Pokud úpečenou směs nechceme pasírovat, ale rozmixovat, tak můžeme. Koření je však potřeba vylovit. Pro jednodušší ǘyndání je možné všechno koření svázat do plátýnka. diff --git a/content/testoviny-se-syrovou-omackou/index.md b/content/testoviny-se-syrovou-omackou/index.md new file mode 100644 index 0000000..799ab76 --- /dev/null +++ b/content/testoviny-se-syrovou-omackou/index.md @@ -0,0 +1,36 @@ ++++ +title = "Těstoviny se sýrovou omáčkou" +date = 2021-05-16 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["těstoviny a rýže"] +tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] + + +[extra] +portions = "6" +time = "30" +source = "MaminčinyRecepty.cz" ++++ + +Ingredience || +-|- +Mrkev | 2 ks +Brokolice | 50 g +Máslo | 50 g +Těstoviny | 500 g +Niva | 200 g +Tavený sýr | 100 g +Mléko / smetana / namíchané | 300 ml +Koření na špagety | 1 lžička + +1. Mrkev omyjeme a nastrouháme nahrubo. +1. Brokolici omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. +1. Přivedeme si k varu vodu na těstoviny. +1. Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm mrkev. +1. Poté přidáme brokolici a chvíli zahříváme. +1. Mezitím se začne vařit voda. Trochu osolíme a vsypeme do ní těstoviny. Vaříme dle času na sáčku. +1. K brokolici nadrobíme nivu, tavený sýr, přilijeme mléko / smetanu nebo jejich směs a koření. Za občasného míchání vaříme zhruba 5 minut. Není potřeba dosolovat, neslané koření či bylinky však můžeme přidat dle chuti. +1. Uvařené těstoviny slijeme a vrátíme do hrnce. Zhruba v tu samou chvíli by měla být hotová omáčka. +1. Do hrnce s těstovinami nalijeme všechnu omáčku a pořádně, avšak jemně, promícháme. \ No newline at end of file