forked from em/receptty.org
		
	Další recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										47
									
								
								content/asijska-polevka-s-hlivou-a-zazvorem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										47
									
								
								content/asijska-polevka-s-hlivou-a-zazvorem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,47 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Asijská polévka s hlívou a zázvorem"
 | 
			
		||||
date = 2021-05-16
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["polévky"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "Albert 02/2021"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Sójová omáčka | 75 ml
 | 
			
		||||
Slunečnicový olej | 45 ml
 | 
			
		||||
Mletý římský kmín | 1/2 lžičky
 | 
			
		||||
Mletý koriandr | 1/4 lžičky
 | 
			
		||||
Sušený česnek | 1/4 lžičky
 | 
			
		||||
Tofu natural | 1 balení
 | 
			
		||||
Zázvor, čerstvý | asi 2 cm
 | 
			
		||||
Česnek | 1 stroužek
 | 
			
		||||
Hlíva ústřičná | 150 g
 | 
			
		||||
Zeleninový vývar | 800 ml
 | 
			
		||||
Mrkev | 1 ks
 | 
			
		||||
Pórek | 1/3 ks
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Jarní cibulka | 2 svazky
 | 
			
		||||
Bílý sezam | 4 lžičky 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. V misce smícháme 60 ml sójové omáčky, 30 ml oleje, římský kmín, koriandr a česnek. Promícháme.
 | 
			
		||||
1. Tofu nakrájíme na kostičky, vložíme do misky se směsí, promícháme a necháme marinovat.
 | 
			
		||||
1. Zázvor oloupeme (nejlépe to jde lžičkou) a nastrouháme najemno. Dáme do malé mističky a prolisujeme k němu oloupaný stroužek česneku.
 | 
			
		||||
1. Hlívu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
 | 
			
		||||
1. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké kratší nudličky.
 | 
			
		||||
1. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka či půlkolečka.
 | 
			
		||||
1. Jarní cibulku nakrájíme našikmo na silnější kolečka. 
 | 
			
		||||
1. Připravíme si hrnec a nalijeme do něj zbylých 15 ml oleje. Vsypeme do něj obsah mističky se zázvorem a česnekem. Mícháme a opékáme asi 30 vteřin na mírném plameni.
 | 
			
		||||
1. Poté přidáme hlívu zvýšíme teplotu a opékáme 3 minuty.
 | 
			
		||||
1. Přilijeme vývar, zbylých 15 ml sójové omáčky, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut.
 | 
			
		||||
1. Rozehřejeme si nasucho pánev a vsypeme do ní tofu i s marinádou. Opékáme ze všech stran asi 5 minut.
 | 
			
		||||
1. Do polévky vložíme mrkev a pórek a povaříme další 2 minuty. Ochutnáme a případně dosolíme (doporučuji jen trošku, protože tofu bude hodně slané).
 | 
			
		||||
1. Do misky nalijeme sběračku či dvě polévky, přidáme tofu, posypeme jarní cibulkou a sezamovými semínky. Pokud zbyla mrkvová nať můžeme ji omýt a polévku ještě ozdobit natí.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user