forked from em/receptty.org
Nové recepty
This commit is contained in:
parent
06499ceae7
commit
b808555652
35
content/rybi-file-se-syrovou-omackou/index.md
Normal file
35
content/rybi-file-se-syrovou-omackou/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,35 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Rybí filé se sýrovou omáčkou"
|
||||||
|
date = 2023-02-20
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["maso"]
|
||||||
|
tagy = ["pečené", "ryby", "snadné"]
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "2"
|
||||||
|
time = "30"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Rybí filé, obalené | 2 ks
|
||||||
|
Cibule, červená | 1 ks
|
||||||
|
Česnek | 2-3 stroužky
|
||||||
|
Olivový olej | 2 lžíce
|
||||||
|
Smetana ke šlehání | 250 ml
|
||||||
|
Sýr, min 45% tuku | 100 g
|
||||||
|
Parmezán | 30 g
|
||||||
|
Sušený česnek |
|
||||||
|
Provensálské bylinky |
|
||||||
|
Bílý pepř |
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
1. Připravené obalené rybí filé uděláme dle zvyklosti - v troubě na 200°C se peče zhruba 20 minut, na pánvi smažíme po dobu 10 minut nebo v horkovzdušné fritéze na 200°C asi 15 minut.
|
||||||
|
1. Cibuli i česnek oloupeme a oboje nakrájíme nadrobno. Sýry si nastrouháme.
|
||||||
|
1. V rendlíku si zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
|
||||||
|
1. Zalijeme smetanou a přivedeme téměř k varu.
|
||||||
|
1. Vsypeme oba sýry a za stálého míchání necháme rozpustit.
|
||||||
|
1. Ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a provensálskými bylinkami. Se solí opatrně, sýry možná budou slané dost.
|
||||||
|
1. Za občasného míchání omáčku chvíli povaříme.
|
||||||
|
1. Na talíř položíme rybí filé a přelijeme sýrovou omáčkou. Jako přílohu můžeme servírovat [pečené kapustičky s parmezánem](@/pecene-kapusticky-s-parmezanem/index.md).
|
@ -1,33 +0,0 @@
|
|||||||
+++
|
|
||||||
title = "Smoothie z červené řepy"
|
|
||||||
date = 2022-10-15
|
|
||||||
author = "Terezka"
|
|
||||||
|
|
||||||
[taxonomies]
|
|
||||||
kategorie = ["nápoje"]
|
|
||||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
[extra]
|
|
||||||
portions = "2x 300 ml"
|
|
||||||
time = "15"
|
|
||||||
source = "časopis Albert "
|
|
||||||
+++
|
|
||||||
|
|
||||||
Ingredience ||
|
|
||||||
-|-
|
|
||||||
Jablko, zelené | 1 ks
|
|
||||||
Řapíkatý celer | 4 stonky
|
|
||||||
Pomeranč | 3 ks
|
|
||||||
Mrkev | 3 ks
|
|
||||||
Červená řepa, předvařená | 2 ks
|
|
||||||
Zázvor, čerstvý | 3 cm
|
|
||||||
|
|
||||||
1. Jablko a řapíkatý celer omyjeme a osušíme.
|
|
||||||
1. Z pomerančů vymačkáme šťávu. Mrkev oloupeme, z jablka vykrojíme jadřinec. Mrkev, jablko, řepu a řapíkatý celer pokrájíme na větší kusy.
|
|
||||||
1. Vše vložíme do stolního mixéru a rozmixujeme.
|
|
||||||
1. Přecedíme, abychom nápoj měli jemnější, a ihned podáváme.
|
|
||||||
|
|
||||||
### Tipy
|
|
||||||
|
|
||||||
- Pokud máme odšťavňovač, všechnu zeleninu postupně vložíme do něj. Pomeranče není tedy třeba předtím vymačkávat, namísto toho je oloupeme. Postupně ingredience odšťavíme, šťávu poté promícháme a podáváme.
|
|
28
content/trena-pomazanka-s-nivou/index.md
Normal file
28
content/trena-pomazanka-s-nivou/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,28 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Třená pomazánka s nivou"
|
||||||
|
date = 2023-02-20
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "4"
|
||||||
|
time = "15"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Niva| 100 g
|
||||||
|
Jarní cibulka | 1/2 stonku
|
||||||
|
Česnek | 2 stroužky
|
||||||
|
Máslo, pokojové teploty | 50 g
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Nivu nastrouháme najemno, jarní cibulku a česnek pokrájíme nadrobno.
|
||||||
|
1. Do kuchyňského robota vložíme nivu, máslo, cibulku a česnek. Spustíme a necháme takto vyšlehat několik minut.
|
||||||
|
1. Dle chuti osolíme a opepříme. Se solí opatrně, niva je už slaná dost.
|
||||||
|
1. Mažeme na čerstvé pečivo, podávat můžeme s nakrájenou zeleninou.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user