forked from em/receptty.org
Jablecne muffiny, sunkova pomazanka, tvarohovy dezert
This commit is contained in:
parent
c84f1df927
commit
97d669db4e
BIN
content/jablecne-muffiny-se-skorici/img.jpg
Normal file
BIN
content/jablecne-muffiny-se-skorici/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 217 KiB |
45
content/jablecne-muffiny-se-skorici/index.md
Normal file
45
content/jablecne-muffiny-se-skorici/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,45 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Jablečné muffiny se skočicí"
|
||||
date = 2023-06-24
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["dezerty"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "pečené", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "12"
|
||||
time = "60"
|
||||
source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Jablko | 2 ks
|
||||
Máslo, změklé | 85 g
|
||||
Calvados | 2 lžíce
|
||||
Vejce | 4 ks
|
||||
Sůl | 2 špetky
|
||||
Březový cukr | 3 lžíce
|
||||
Mandlová mouka | 200 g
|
||||
Kypřící prášek s vinným kamenem | 1,5 lžičky
|
||||
Skořice | 1 lžička
|
||||
|
||||
1. Jablka omyjeme, osušíme, odstraníme jadřince a pokrájíme na malé kostičky.
|
||||
1. Z pokrájených kousků odvážíme 125 g (zbytek můžeme třeba sníst nebo ho využít na tvarohové dezerty ve skleničce).
|
||||
1. Odebereme 10 g másla a rozehřejeme ho na pánvi. Vsypeme jablečné kostičky a na středním plameni opékáme, dokud nezměknou.
|
||||
1. Poté přilijeme calvados a opékáme dál, dokud se tekutina nevypaří. Poté odstavíme z plotýnky a necháme vychladnout.
|
||||
1. Troubu si předezhřejeme na 170°C. Muffinový plech vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme trochou tuku (můžeme vystříkat kokosovým olejem).
|
||||
1. Bílky vyšleháme se solí na tuhý sníh.
|
||||
1. Žloutky vyšleháme se zbytkem másla do pěny. Poté přisypeme březový cukr a mícháme, dokud se krystalky nerozpustí.
|
||||
1. Mezitím (pokud tedy máme kuchyňský mixér) si v míse smícháme mandlovou mouku s kypřícím práškem a skořicí.
|
||||
1. K máslové směsi přisypeme sypknou směs a vmícháme. Těsto teď bude trochu tužší, ale nebojme, sníh nám to zachrání.
|
||||
1. Ručně vmícháme sníh a nakonec opečené jablečné kousky.
|
||||
1. Těsto rozdělíme do muffinové formy a vložíme do trouby.
|
||||
1. Pečeme asi 30 minut. Po vyndání z trouby necháme zcela vychladnout.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Namísto calvadosu jsem použila Amaretto.
|
33
content/sunkova-pomazanka/index.md
Normal file
33
content/sunkova-pomazanka/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,33 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Šunková pomazánka"
|
||||
date = 2023-06-24
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["pomazánky"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "15"
|
||||
source = "Ketodiet recepty"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Šunka od kosti | 200 g
|
||||
Máslo, změklé | 40 g
|
||||
Krémový sýr | 60 g
|
||||
Hořčice, plnotučná | 40 g
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
|
||||
1. Do sekáčku dáme šunku, máslo, krémový sýr, hořčici, trochu soli a pepře.
|
||||
1. Rozmixujeme dohladka.
|
||||
1. Podávat můžeme například s čerstvým pečivem a rajčetem či jinou zeleninou.
|
||||
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Pokud máte rádi dijonskou hořčici, můžeme jí přidat společně s plnotučnou (např. 30 g plnotučné a 10 g dijonské).
|
BIN
content/sunkova-pomazanka/sunkova-pomazanka.jpg
Normal file
BIN
content/sunkova-pomazanka/sunkova-pomazanka.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 175 KiB |
BIN
content/tvarohovy-dezert-do-sklenicky/img.jpg
Normal file
BIN
content/tvarohovy-dezert-do-sklenicky/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 160 KiB |
36
content/tvarohovy-dezert-do-sklenicky/index.md
Normal file
36
content/tvarohovy-dezert-do-sklenicky/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,36 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Tvarohový dezert do skleničky"
|
||||
date = 2023-06-24
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["dezerty"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb, "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "3"
|
||||
time = "15"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Tvaroh polotučný | 1 vanička (250 g)
|
||||
Jogurt bílý | 100-150 g
|
||||
Čekankový sirup | 2-3 lžíce
|
||||
Ovoce dle chuti (viz Tipy) | cca 60 g
|
||||
Maliny | na ozdobu
|
||||
Kakao | 1 lžička
|
||||
Kakaové boby | na ozdobení
|
||||
|
||||
1. V míse vyšleháme tvaroh s jogurtem a čekankovým sirupem.
|
||||
1. Do každé skleničky dáme jednu vrchovatou lžíci tvarohové směsi a poklepáním skleničky směs rozprostřeme na její dno.
|
||||
1. Ovoce omyjeme, osušíme, pokrájíme na malé kostičky a rozdělíme do skleniček.
|
||||
1. Na ovoce dáme další vrstvu tvarohové směsi.
|
||||
1. V míse nám zbyla zhruba jedna třetina směsi. Přidáme do ní kakao, promícháme a rozdělíme jako poslední vrstvu do skleniček.
|
||||
1. Ozdobíme malinami, posypeme kakaovými boby a dáme na cvíli uležet do lednice.
|
||||
1. Podáváme vychlazené, můžeme ozdobit mátou.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Já použila tři měkké meruňky a navrch ozdobila malinami. Dá se ale použít téměř jakékoli ovoce. Dokonce je možné použít i rozmixoované ovoce (např. jahody).
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user