forked from em/receptty.org
Nové recepty
This commit is contained in:
36
content/chleb-bez-hneteni/index.md
Normal file
36
content/chleb-bez-hneteni/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,36 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Chléb bez hnětení"
|
||||
date = 2021-03-29
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["pečivo"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "hrnkové", "levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "8"
|
||||
time = "kynutí 12h + pečení 40"
|
||||
source = "MaminčinyRecepty.cz"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Hladká mouka | 3 hrnky
|
||||
Žitná chlebová mouka | 1 hrnek
|
||||
Sůl | 2 lžičky
|
||||
Drcený kmín | 1 lžička
|
||||
Sušené droždí | 1/2 lžičky
|
||||
Voda, vlažná | 2 hrnky
|
||||
Ocet | 1 lžička
|
||||
|
||||
1. V míse smícháme mouky, sůl, kmín a droždí.
|
||||
1. Přilijeme vodu a ocet. Směs promícháme, aby se mouka vsákla do vody. Více míchat není třeba.
|
||||
1. Těsto poprášíme moukou a přikryjeme utěrkou nebo potravinovou fólií.
|
||||
1. Necháme kynout 12-18 hodin.
|
||||
1. Poté těsto lehce promícháme vařečkou, opět posypeme trochou mouky a necháme kynout ještě 30 minut.
|
||||
1. Mezitím si připravíme zapékací mísu, kterou můžeme přiklopit. Vložíme ji do trouby, kterou rozehřejeme na 230°C.
|
||||
1. Rozpálenou mísu vyndáme a přehrneme do ní těsto z mísy. Vršek chleba můžeme posypat trochou kmínu. Mísu přikryjeme víkem a vložíme do trouby.
|
||||
1. Pečeme 30 minut, poté odstraníme víko. Dopečeme ještě 20 minut. Na poklep by měl znít dutě.
|
||||
1. Upečený chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
|
Reference in New Issue
Block a user