forked from em/receptty.org
Preclíky
This commit is contained in:
parent
0923338d3a
commit
3a73ec9b82
41
content/precliky/index.md
Normal file
41
content/precliky/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,41 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Preclíky"
|
||||||
|
date = 2021-01-20
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["pečivo"]
|
||||||
|
tagy = ["hrnkové", "levné", "snadné", "vegetarian"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "10 kousků"
|
||||||
|
time = "90"
|
||||||
|
source = "Pinterest"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Teplá voda | 1 1/2 hrníčku
|
||||||
|
Sůl | 1 lžíce
|
||||||
|
Cukr | 1 lžíce
|
||||||
|
Sušené droždí | 1 sáček
|
||||||
|
Hladká mouka | 4 1/2 hrníčku
|
||||||
|
Olej | 2 lžíce + na vytření
|
||||||
|
Jedlá soda | 3 lžíce
|
||||||
|
Posyp (sůl, mák, semínka..) |
|
||||||
|
Vejce | 1 ks
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Do mísy nalijeme vodu. Přisypeme sůl, cukr a mícháme, dokud se nerozpustí.
|
||||||
|
1. Vsypeme droždí, přikryjeme a necháme 10 minut odležet.
|
||||||
|
1. Přisypeme mouku, olej a vypracujeme hladké těsto.
|
||||||
|
1. Z mísy zvedneme těsto, mísu vymažeme olejem a těsto do ní vrátíme.
|
||||||
|
1. Mísu přikryjeme a nechám na teplém místě kynout po dobu 60 minut.
|
||||||
|
1. Připravíme si plech a vyložíme ho pečícím papírem.
|
||||||
|
1. Těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 10 částí.
|
||||||
|
1. Z každé tvoříme preclík a pokládáme je na přirpavený plech.
|
||||||
|
1. V hrnci si přivedeme k varu asi dva litry vody. Když se voda vře, přisypeme k ní jedlou sodu. Promícháme s vodou.
|
||||||
|
1. Preclík vložíme do vroucí vody. Necháme plavat 20 vteřin, poté otočíme, necháme vařit dalších 20 vteřin. Preclík vyndáme a položíme na plech. Takto postupujeme s každým.
|
||||||
|
1. Troubu si předehřejeme na 230°C.
|
||||||
|
1. Vejce si rozšleháme, potřeme jím preclíky, posypeme hrubou solí mákem či jinou oblíbenou posypkou.
|
||||||
|
1. Preclíky vložíme do trouby a pečeme 10-15 minut do zezlátnutí.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user