forked from em/receptty.org
Úprava rafaella, smazán pečený sýr
This commit is contained in:
parent
db3ce3fb71
commit
0923338d3a
@ -1,35 +0,0 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Pečený obalovaný hermelín"
|
||||
date = 2020-11-15
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["ostatní"]
|
||||
tagy = ["pečené"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "2"
|
||||
time = "60"
|
||||
source = "Jíme zdravě v zimě"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Brambory | 400 g
|
||||
Olej |
|
||||
Sůl |
|
||||
Hermelín se sníženým obsahem tuku | 2 ks
|
||||
Šunka | 90 g
|
||||
Špaldová mouka | 3 lžíce
|
||||
Vejce | 1 ks
|
||||
Kukuřičná strouhanka | 1-2 hrsti
|
||||
|
||||
1. Troubu předehřejeme na 180°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
|
||||
1. Brambory omyjeme a osušíme. Neloupeme. Nakrájíme je na klínky a rozložíme na plech tak, aby se tam vešli ještě hermelíny.
|
||||
1. Brambory postříkáme (nebo zakápneme) olejem, lehce posolíme a vložíme do trouby na 25 minut.
|
||||
1. Mezitím si připravíme hermelíny - rozkrojíme podélně napůl, do obou sýrů rozdělíme šunku a tu ze strany obkrojíme, aby nepřesahovala ven. Přiklopíme druhou stranou sýru.
|
||||
1. Do tří talířů nebo misek si připravíme mouku, do dalšího rozkvedlané vejce a do posledního strouhanku.
|
||||
1. V tomto pořadí obalíme hermelíny. Poté postup zopakujeme, takže oba hermelínu budou mít dvojitou vrstvu obalení. Obalujeme pečlivě, aby se snížila šance vytečení sýru.
|
||||
1. Po uplynutí doby pečení brambor k nim přidáme hermelíny a pečeme ještě 20 minut.
|
||||
1. Během tohoto pečení si můžeme připravit například odlehčenou tatarskou omáčku.
|
@ -1,6 +1,6 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Rafaello"
|
||||
date = 2019-11-01
|
||||
title = "Rafaello kuličky"
|
||||
date = 2020-01-20
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
@ -9,26 +9,20 @@ tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "nepečené"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "15-20"
|
||||
portions = "60 kousků"
|
||||
time = "20"
|
||||
source="Gurmet 12/20"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Máslo | 100 g
|
||||
Cukr | 100 g
|
||||
Bílá čokoláda | 150 g
|
||||
Rum | 2-5 lžic
|
||||
Mandle | 15-20 kousků
|
||||
Strouhaný kokos | na obalení
|
||||
Salko slazené | 397 g (1 plechovka)
|
||||
Rozpuštěné máslo | 50 g
|
||||
Strouhaný kokos | 170 g + na obalení
|
||||
Mandle | cca 60 ks
|
||||
|
||||
1. Máslo necháme povolit do pokojové teploty.
|
||||
1. Čokoládu si nastrouháme.
|
||||
1. V míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny.
|
||||
1. Přidáme čokoládu a rum. Těsto musí nesmí být lepivé.
|
||||
1. Ruce si navlhčíme a tvoříme kuličky uprostřed s mandlí.
|
||||
1. Obalíme v kokosu, dáme vše do nějaké krabičky nebo na talířek a necháme uležet v lednici. Nebo kdekoli v chladu (např. v zimě venku, pokud mrzne).
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Pokud vyrábíte především pro dospělé, můžete dát rumu více. Pokud pro děti, lze ho uplně vynechat.
|
||||
1. Máslo smícháme se salkema kokosem.
|
||||
1. Necháme uležet v chladu, ideálně přes noc. Kokos natáhne tekutinu a budou se lépe tvarovat
|
||||
1. Po odležení by měla být směs hezky tuhá. Pokud není, přidáme kokos a ještě chvíli necháme uležet, ale zpravidla to nebývá třeba.
|
||||
1. Ruce si navlhčíme a tvoříme kuličky s mandlí uprostřed.
|
||||
1. Obalujeme je v kokosu a dáváme třeba do krabičky. Uchováváme v chladu.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user