forked from em/receptty.org
		
	Pečený obalovaný hermelín
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										35
									
								
								content/peceny-obalovany-hermelin/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										35
									
								
								content/peceny-obalovany-hermelin/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,35 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Pečený obalovaný hermelín"
 | 
			
		||||
date = 2020-11-15
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["ostatní"]
 | 
			
		||||
tagy = ["pečené"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "2"
 | 
			
		||||
time = "60"
 | 
			
		||||
source = "Jíme zdravě v zimě"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Brambory | 400 g
 | 
			
		||||
Olej |
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Hermelín se sníženým obsahem tuku | 2 ks
 | 
			
		||||
Šunka | 90 g
 | 
			
		||||
Špaldová mouka | 3 lžíce
 | 
			
		||||
Vejce | 1 ks
 | 
			
		||||
Kukuřičná strouhanka | 1-2 hrsti
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Troubu předehřejeme na 180°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. Brambory omyjeme a osušíme. Neloupeme. Nakrájíme je na klínky a rozložíme na plech tak, aby se tam vešli ještě hermelíny.
 | 
			
		||||
1. Brambory postříkáme (nebo zakápneme) olejem, lehce posolíme a vložíme do trouby na 25 minut.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si připravíme hermelíny - rozkrojíme podélně napůl, do obou sýrů rozdělíme šunku a tu ze strany obkrojíme, aby nepřesahovala ven. Přiklopíme druhou stranou sýru.
 | 
			
		||||
1. Do tří talířů nebo misek si připravíme mouku, do dalšího rozkvedlané vejce a do posledního strouhanku.
 | 
			
		||||
1. V tomto pořadí obalíme hermelíny. Poté postup zopakujeme, takže oba hermelínu budou mít dvojitou vrstvu obalení. Obalujeme pečlivě, aby se snížila šance vytečení sýru.
 | 
			
		||||
1. Po uplynutí doby pečení brambor k nim přidáme hermelíny a pečeme ještě 20 minut.
 | 
			
		||||
1. Během tohoto pečení si můžeme připravit například odlehčenou tatarskou omáčku.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user