Úprava rafaella, smazán pečený sýr

This commit is contained in:
Terezka Tichá 2021-01-20 19:59:21 +01:00
parent db3ce3fb71
commit 0923338d3a
2 changed files with 13 additions and 54 deletions

View File

@ -1,35 +0,0 @@
+++
title = "Pečený obalovaný hermelín"
date = 2020-11-15
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["ostatní"]
tagy = ["pečené"]
[extra]
portions = "2"
time = "60"
source = "Jíme zdravě v zimě"
+++
Ingredience ||
-|-
Brambory | 400 g
Olej |
Sůl |
Hermelín se sníženým obsahem tuku | 2 ks
Šunka | 90 g
Špaldová mouka | 3 lžíce
Vejce | 1 ks
Kukuřičná strouhanka | 1-2 hrsti
1. Troubu předehřejeme na 180°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
1. Brambory omyjeme a osušíme. Neloupeme. Nakrájíme je na klínky a rozložíme na plech tak, aby se tam vešli ještě hermelíny.
1. Brambory postříkáme (nebo zakápneme) olejem, lehce posolíme a vložíme do trouby na 25 minut.
1. Mezitím si připravíme hermelíny - rozkrojíme podélně napůl, do obou sýrů rozdělíme šunku a tu ze strany obkrojíme, aby nepřesahovala ven. Přiklopíme druhou stranou sýru.
1. Do tří talířů nebo misek si připravíme mouku, do dalšího rozkvedlané vejce a do posledního strouhanku.
1. V tomto pořadí obalíme hermelíny. Poté postup zopakujeme, takže oba hermelínu budou mít dvojitou vrstvu obalení. Obalujeme pečlivě, aby se snížila šance vytečení sýru.
1. Po uplynutí doby pečení brambor k nim přidáme hermelíny a pečeme ještě 20 minut.
1. Během tohoto pečení si můžeme připravit například odlehčenou tatarskou omáčku.

View File

@ -1,6 +1,6 @@
+++ +++
title = "Rafaello" title = "Rafaello kuličky"
date = 2019-11-01 date = 2020-01-20
author = "Terezka" author = "Terezka"
[taxonomies] [taxonomies]
@ -9,26 +9,20 @@ tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "nepečené"]
[extra] [extra]
portions = "15-20" portions = "60 kousků"
time = "20" time = "20"
source="Gurmet 12/20"
+++ +++
Ingredience || Ingredience ||
-|- -|-
Máslo | 100 g Salko slazené | 397 g (1 plechovka)
Cukr | 100 g Rozpuštěné máslo | 50 g
Bílá čokoláda | 150 g Strouhaný kokos | 170 g + na obalení
Rum | 2-5 lžic Mandle | cca 60 ks
Mandle | 15-20 kousků
Strouhaný kokos | na obalení
1. Máslo necháme povolit do pokojové teploty. 1. Máslo smícháme se salkema kokosem.
1. Čokoládu si nastrouháme. 1. Necháme uležet v chladu, ideálně přes noc. Kokos natáhne tekutinu a budou se lépe tvarovat
1. V míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny. 1. Po odležení by měla být směs hezky tuhá. Pokud není, přidáme kokos a ještě chvíli necháme uležet, ale zpravidla to nebývá třeba.
1. Přidáme čokoládu a rum. Těsto musí nesmí být lepivé. 1. Ruce si navlhčíme a tvoříme kuličky s mandlí uprostřed.
1. Ruce si navlhčíme a tvoříme kuličky uprostřed s mandlí. 1. Obalujeme je v kokosu a dáváme třeba do krabičky. Uchováváme v chladu.
1. Obalíme v kokosu, dáme vše do nějaké krabičky nebo na talířek a necháme uležet v lednici. Nebo kdekoli v chladu (např. v zimě venku, pokud mrzne).
### Tipy
- Pokud vyrábíte především pro dospělé, můžete dát rumu více. Pokud pro děti, lze ho uplně vynechat.