diff --git a/content/cisarsky-trhanec-s-bylinkovym-tvarohem/index.md b/content/cisarsky-trhanec-s-bylinkovym-tvarohem/index.md new file mode 100644 index 0000000..ea2ec92 --- /dev/null +++ b/content/cisarsky-trhanec-s-bylinkovym-tvarohem/index.md @@ -0,0 +1,66 @@ ++++ +title = "Císařský trhanec s bylinkovým tvarohem" +date = 2021-04-20 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["Maso"] +tagy = ["rychlé", "z jednoho hrnce"] + + +[extra] +portions = "2" +time = "30" +source = "kuchařka Vaříme pro celou rodinu" ++++ + +Bylinkový tvaroh || +-|- +Ředkvičky | 1/2 svazku +Smetanový tvaroh | 150 g +Mléko | 1 lžíce +Sůl | +Pepř | +Pálivá mletá paprika | 1 malá špetka +Pažitka, pokrájená | 3 lžíce + +Trhanec || +-|- +Jarní cibulka | 2 ks +Slanina, vcelku | 100 g +2 vejce | +Sůl | +Pepř | +Muškátový oříšek | +Mléko | 225 ml +Mouka | 125 g +Prášek do pečiva |1 malá špetka +Máslo | 4 lžíce + +### Bylinkový tvaroh +1. Čedkvičky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. +1. V míse promícháme tvaroh s mlékem, solí, pepřem, mletou pálivou paprikou. +1. Přisypeme pokrájené ředkvičky a pažitku. +1. Vše promícháme a necháme zatím uležet v lednici. + +### Císařský trhanec +1. Jarní cibulku si nakrájíme na kolečka a prozatím přesypeme do mističky. +1. Slaninu nakrájíme na kostičky a také zatím přesypeme do mističky. +1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh a vložíme zatím do lednice. +1. V míse rozmícháme žloutky se solí, pepřem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a mlékem. +1. Mouku a prášek do pečiva přisypeme k mléčné směsi a promícháme. Těsto zatím necháme odpočinout. +1. Rozehřejeme si nasucho pánev a osmahneme na ní slaninu (pokud by byla příliš libová, přidáme trošku másla). Opečenou slaninu vyndáme z výpeku vrátíme zpátky do mističky. +1. Na výpeku krátce osmahneme cibulku (opět případně přidáme trochu másla). Polovinu hotové cibulky vrátíme do mističky, polovinu nasypeme do těsta. +1. Do odpočatého těsta lehce vmícháme sníh. +1. Na použité pánvi si rozehřejeme 2 lžíce másla a vlijeme na něj těsto. +1. Smažíme dozlatova, z každé strany asi 4 minuty. +1. Silnou placku pak vařečkou natháme na menší kusy. +1. Do trhance dáme zbylé 2 lžíce másla a promícháme, aby se rozpustilo a vsáklo do všech kousků. +1. Trhanec posypeme slaninou a jarní cibulkou a naposledy promícháme. +1. Podáváme s bylinkovým tvarohem. + + +### Tipy + +- Při vaření pro 4 strávníky, uděláme dvojitou dávku a k opékání trhance jsou pak potřeba 2 pánve a těsto na ně rozdělit. Stejně tak pak cibulku a slaninu. +- Pokud plánujeme dát trhanec jako hlavní jídlo k obědu, tak k tomu doporučuji uvařit například zastřené vejce. Jinak pokrm sám o sobě je dost sytý. \ No newline at end of file