41 lines
1.2 KiB
Markdown
41 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Masové koule s Mortadellou"
|
|
date = 2022-08-17
|
|
author = "Emil"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["masové koule"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "6"
|
|
time = "90"
|
|
source = "/ck/"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Hovězí mleté | 500 g
|
|
Vepřová klobása nebo salsiccia | 150 g
|
|
Mortadella | 500 g
|
|
Vejce | 2 ks
|
|
Rajčatové passato | 1 l
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Chlebové drobky nebo strouhanka | 4 lžíce
|
|
Muškátový oříšek |
|
|
Petržel |
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
|
|
1. Klobásy zbavíme slupky a nasekáme na jemno. Máme-li salsicciu, stačí ji jen vymačkat.
|
|
1. Mortadellu nakrájíme na jemno.
|
|
1. Nasekáme čerstvou petržel.
|
|
1. Nastrouháme sýr.
|
|
1. V míse smícháme mleté maso, klobásu, vajíčka, chlebové drobky nebo strouhanku, nastrouhaný sýr, petržel, sůl a pepř.
|
|
1. Do směsi můžeme přistrouhat trochu muškátového oříšku.
|
|
1. Rukou ze směsi vypracujeme hladké pevné těsto, které rozdělíme na koule.
|
|
1. Nasekáme cibuli a dáme ji osmahnout na oleji, dokud nezačne zlátnout.
|
|
1. Na cibuli přilijeme rajčatové passato.
|
|
1. Můžeme přidat bazalku, oregano, chilli, nebo petržel. Já osobně přidávám taky trochu medu, čerstvě nastrouhanou mrkev, rozmarýn a chilli vločky.
|
|
1. Přidáme masové koule a vaříme, dokud nejsou hotové.
|